Βραδιά ευεξίας με γιόγκα και Ηχοδιαλογισμό στον Μαραθώνα

Βραδιά ευεξίας με γιόγκα και Ηχοδιαλογισμό στον Μαραθώνα

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό απογευματινό retreat, στο πανέμορφο θεματικό / εκπαιδευτικό πάρκο Gryllis Water Lilies στον Μαραθώνα. 

Τους προηγούμενους μήνες, βιώσαμε ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα πίεσης, φόβου και άγχους που πιθανόν να έχει επηρεάσει τις εσωτερικές δονήσεις μας. Το ημερήσιο αυτό retreat θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε με τους ήχους των singing bowls, να ασκηθούμε ήπια με hatha yoga πλάι στις λίμνες με τους λωτούς και τα νούφαρα και τέλος να παραδοθούμε στη θεραπευτική δύναμη της yoga nidra μέσα σε ένα δάσος bamboo και μια αγκαλιά από θεραπευτικούς ήχους. Παράλληλα θα γνωρίσουμε από κοντά τα ηχοθεραπευτικά μουσικά όργανα και θα έχουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε με αυτά. Πρόθεση των διοργανωτών είναι να φύγουμε από το retreat ανανεωμένοι, ξεκούραστοι με βαθιά αίσθηση ισορροπίας, αυτοπεποίθησης και ηρεμίας. Απαραίτητα εφόδια για το φθινόπωρο που ακολουθεί.

Τις πρακτικές της Hatha Yoga και Yoga Nidra θα καθοδηγήσει η Φαίη Καραμέρου ενώ τον ηχοδιαλογισμό και τους θεραπευτικούς ήχους θα προσφέρει ο Νίκος Νικολακόπουλος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο υπέροχο κτήμα Gryllis - Water Lilies στο Μαραθώνα, με τις λίμνες, τα νούφαρα. τα εξωτικά φυτά και το δάσος bamboo.

Πρόγραμμα
17:00 Προσέλευση στο πάρκο Gryllis Water Lillies
17:30 - 18:00 Sound Meditation (Ηχοδιαλογισμός) δίπλα στις λίμνες
18:00 - 19:00 Open Heart Yoga για όλα τα επίπεδα
19:00 - 19:30 Διάλειμμα και μεταφορά στο δάσος Bamboo
19:30 - 20:00 Γνωριμία με τις Θιβετανικές Ηχογαβάθες και διαδραστικό παιχνίδι θεραπευτικών ήχων
20:00 - 21:00 Βραδινή Yoga Nidra με τη συνοδεία θεραπευτικών ήχων στο δάσος Bamboo

* Ημερομηνία: Σάββατο 18/09/2021
* Ώρα έναρξης: 17:30 (προσέλευση στις 17:00)
  Ώρα λήξης : 21:00
* Συμμετοχή: early bird €25/άτομο μέχρι 15/9 ή €30/άτομο μετά τις 15/9.
* Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος. Επειδή οι θέσεις εξαντλούνται γρήγορα, κάντε έγκαιρα την κράτησή σας.
* Η κράτηση θέσης γίνεται:
α) με την καταβολή όλου του ποσού κατ’ ιδίαν στη Φαίη ή στο Νίκο ή
β) με την κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό που μπορούμε να σας προωθήσουμε.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στο gingeryogacenter@gmail.com είτε με μήνυμα στη σελίδα της εκδήλωσης ή στο τηλέφωνο 6946305780.
* Σε περίπτωση έκτακτης κακοκαιρίας και εφόσον είναι δυνατό η εκδήλωση θα μεταφερθεί
την επόμενη ημέρα 19/09/2021. Σε περίπτωση ακύρωσης, τα χρήματα σας θα επιστραφούν. * Μέρος των εσόδων θα δοθούν σε οργανώσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Χρήσιμες οδηγίες για τους συμμετέχοντες
- Μαζί σας πρέπει να έχετε ένα μπουκάλι νερό, στρωματάκι yoga για να ξαπλώσετε και κάτι ελαφρύ για να σκεπαστείτε, εάν χρειαστεί. Μια καλή ιδέα είναι ένας λεπτός υπνόσακος που προφυλάσσει από την υγρασία και τα κουνούπια.
- Καθώς ο χώρος περιβάλλεται από λίμνες και βλάστηση προτείνεται να φέρετε μαζί σας κάποιο ατομικό εντομοαπωθητικό.
- Προτείνεται ανεπιφύλακτα να συνδυάσετε το retreat με μπάνιο στη θάλασσα (πριν την εκδήλωση).
- To retreat πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο, έτσι οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για εξωτερικούς παράγοντες που ενδεχομένως να επηρεάσουν την όλη διαδικασία όπως κουνούπια, καιρικά φαινόμενα κτλ, όμως θα έχουν προσπαθήσει και προνοήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
- Η μεταφορά σας προς και από το σημείο της εκδήλωσης πραγματοποιείται με τα δικά σας μεταφορικά μέσα.
- Στην εκδήλωση θα τηρηθούν οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα για την προστασία από την COVID-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας).

Λίγα λόγια για την ηχοθεραπεία
Η Ηχοθεραπεία είναι μια ήπια μέθοδος θεραπείας και χαλάρωσης με βαθιά επίδραση στο νου και το σώμα, τις ρίζες της οποίας εντοπίζουμε στην αρχαία Ελλάδα, το Θιβέτ, την Ινδία και την Κίνα. Με τη χρήση θεραπευτικών ήχων, οδηγούμαστε στη βαθιά χαλάρωση όπου οι εγκεφαλικές συχνότητες συντονίζονται στα κύματα Θήτα. Σε αυτές τις συχνότητες ο οργανισμός αποβάλλει τις εντάσεις και αναλαμβάνει την εξισορρόπηση και αυτοθεραπεία σώματος και νου. Την ίδια στιγμή, λόγω του μεγάλου ποσοστού νερού που βρίσκεται στο σώμα μας, οι δονήσεις ταξιδεύουν μέσα σε αυτό κάνοντας ένα ήπιο μασάζ σε κυτταρικό επίπεδο, βοηθώντας τα ζωτικά όργανα να εναρμονιστούν μεταξύ τους και να επανέλθουν στην υγιή τους κατάσταση.
Κύριες επιδράσεις της Ηχοθεραπείας
• Γρήγορη επίτευξη βαθιάς χαλάρωσης
• Χαλάρωση μυϊκών και νοητικών εντάσεων, αποβολή άγχους και αρνητικών σκέψεων
• Βελτίωση της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων και εναρμόνιση μεταξύ τους
• Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της δημιουργικότητας και της αποδοτικότητας
• Βελτίωση ποιότητας ύπνου

______________________________________________________________________

Νίκος Νικολακόπουλος
Sound Massage Therapist by Peter Hess Academy
Ο Νίκος είναι μουσικός και πιστοποιημένος στο Sound Massage από την Peter Hess Academy Greece. Προερχόμενος από ένα έντονα στρεσογόνο και αγχώδες εργασιακό περιβάλλον, ξεκίνησε να δοκιμάζει από προσωπική ανάγκη πολλές εναλλακτικές μεθόδους χαλάρωσης όπως η yoga και ο διαλογισμός και πολύ σύντομα οδηγήθηκε στην Ηχοθεραπεία και το Ηχομασάζ. Από την πρώτη του επαφή με τις θιβετανικές ηχογαβάθες γνώριζε πως είχε ανακαλύψει ένα ανεκτίμητο θεραπευτικό εργαλείο. Εκπαιδεύτηκε πλάι στον Peter Hess, τον δημιουργό του Ηχομασάζ. Αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο στις θεραπευτικές του συνεδρίες τις οποίες εμπλουτίζει με άλλες τεχνικές ηχοθεραπείας καθώς και άλλα ηχοθεραπευτικά όργανα όπως οι Κρυστάλλινες Γαβάθες Χαλαζία, το Σαμάνικο Τύμπανο, τα Θεραπευτικά Διαπασών κ.ά. Έχει επίσης πιστοποιηθεί στην Συμβουλευτική μέσω του Ήχου, τη Yoga Nidra και στο Butterfly Touch Massage της Eva Reich. Ο Νίκος πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες και ομαδικά τμήματα Ηχοθεραπείας και Ηχομασάζ σε συνεργαζόμενους χώρους με έδρα την Αθήνα. Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, ως μουσικός επί σκηνής και συνθέτης ηχητικών τοπίων. Συνεργάζεται επίσης με ομάδες yoga, διαλογισμού, χώρους ευεξίας/spa και οργανωμένα retreats σε όλη την Ελλάδα.

Φαίη Καραμέρου
Δασκάλα Γιόγκα και ιδρύτρια του Κέντρου Πρακτικής Αυτογνωσίας Ginger Yoga Ραφήνας
Η Φαίη έχει σπουδάσει Βιοτεχνολογία και Διατροφολογία. Ασχολείται με την πρακτική της γιόγκα από το 2006 και συγκεκριμένα με την Ashtanga yoga στην οποία και εξασκείται μέχρι σήμερα.
Το 2012 ολοκλήρωσε την βασική εκπαίδευση δασκάλων στη Hatha Yoga με τον Μιχάλη Φιλίνη.
Έκτοτε, έχει μαθητεύσει δίπλα σε γνωστούς δασκάλους και έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια στη μέθοδο της Ashtanga Yoga με τους Γιώργο Τρυφωνόπουλο, Ελευθερία Λαγουδάκη, David Swenson, Χριστίνα Καρυτινού, Αλεξάνδρα Δημητρίου, Manju Jois, Danny Paradise, Jean Claude Garnier, Matthew Sweeny και David Garrigues. Έχει εκπαιδευτεί στο Thai massage με πιστοποίηση από το Sunshine Network of Thailand, τη Θεραπευτική γιόγκα για μυοσκελετικά προβλήματα, τη Yoga Nidra, την Αρωματοθεραπεία ( πτυχίο 600 ωρών) και στο Ηχομασάζ με την μέθοδο του Peter Hess. Η Φαίη διδάσκει ανθρώπους όλων των ηλικιών Hatha Yoga, Θεραπευτική γιόγκα και Ashtanga Yoga δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και προσαρμόζοντας τις ασκήσεις σε όλα τα σώματα και τα επίπεδα πάντα με γνώμονα τη συνδυαστική ίαση νου και σώματος.

Gryllis- Water Lilies
Eίναι το πρώτο εκπαιδευτικό, θεματικό πάρκο, με βοτανολογικά, ζωολογικά & πολιτιστικά στοιχεία απ' όλο τον κόσμο, στον Μαραθώνα. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στους ευφάνταστους κήπους του αλλά και να αγοράσετε τα πιο σπάνια και εξωτικά φυτά!
https://grylliswaterlilies.gr/ 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.