Βοσκοπούλα | Elephas tiliensis

Βοσκοπούλα | Elephas tiliensis

Οι Elephas Tiliensis δημιουργούν και φέτος ένα διαμαντάκι και το καταθέτουν στη θεατρική σκηνή της Αθήνας. Η Βοσκοπούλα τους είναι μια σύγχρονα δοσμένη παράσταση, με την κρητική ντοπιολαλιά και το βουκολικό στοιχείο να κυριαρχούν.

Η παράσταση είναι άρτια σε όλα τα επίπεδα: ο σκηνικός χώρος, τα κοστούμια, η σκηνοθεσία και οι δύο πρωταγωνιστές αναδεικνύουν το έργο, την τρέλα του αρχέτυπου έρωτα, τη συστολή, το ξεσάλωμα, τη συγκίνηση και το συνταρακτικό τέλος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η Πηνελόπη Τσιλίκα αποδίδουν με ευαισθησία, χιούμορ, ζωντάνια και σπαρταριστή ενέργεια τους ρόλους τους και στιγμή δεν μπορείς να σταματήσεις να τους κοιτάς, να προσέχεις τι λένε, τι κάνουν και πως κινούνται στο χώρο. Απόλυτα ταιριαστή και υποβλητική η μουσική που παίζεται ζωντανά από τον Παντελή Νικηφόρο.

Όλα τα στοιχεία ξεχωριστά οδηγούν σε μια παράσταση ευφάνταστη, ειδυλλιακή, με συναίσθημα. Όταν μιλάμε για έρωτα -και πολύ περισσότερο για τον έρωτα σε τέτοιες εποχές-, για ένα έργο παράδοσης, για επιστροφή στις ρίζα όλων των ερώτων -αυτών που σε κεραυνοβολούν και σε αφήνουν κάτω χτυπημένο-, για εποχές χωρίς δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, για σπηλιές, βουνά, φεγγάρια και αγρούς, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το πρόσταγμα.

Μέσα σας θα σκιρτήσει κάτι. Κάτι από αυτά τα εξαφανισμένα στη σύγχρονη εποχή αισθήματα. Ίσως και η καρδιά χτυπήσει πιο γρήγορα, ίσως βγείτε από το δώμα του Νέου Κόσμου και κοιτάξετε γύρω σας με άλλη ματιά. Ή ακόμα καλύτερα τον αττικό ουρανό, ονειρευόμενοι τη δική σας σπηλιά. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου
Μουσική: Παντελής Νικηφόρος
Φωνητική προετοιμασία: Σαβίνα Γιαννάτου
Σκηνικός χώρος - Μάσκες: Ιωάννα Πλέσσα
Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Επιμέλεια κίνησης: Μπέτυ Δραμισιώτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπανδρέου, Πηνελόπη Τσιλίκα
Μουσικός: Παντελής Νικηφόρος

Ευχαριστούμε την Μαρίνα Σάττι για την πολύτιμη βοήθεια.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.