Βιβλιοπαρουσίαση της δίγλωσσης ποιητικής συλλογής «Πρελούδια - Preludes»

Βιβλιοπαρουσίαση της δίγλωσσης ποιητικής συλλογής «Πρελούδια - Preludes»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το Nest Studio & Productions  και ο ιστότοπος e-musa.gr παρουσιάζουν τη δίγλωσση ποιητική συλλογή «Πρελούδια-Preludes», του συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Λουτσέτη, σε μετάφραση της Ιφιγένειας Φόστερ-Στεφάνου και εξώφυλλα από την Μαρία Σπανουδάκη.

Με τη μουσική να αποτελεί την κύρια καλλιτεχνική του έκφραση, ο συγγραφέας διοχετεύει στο ποιητικό του περίγραμμα μια νέα έκφανση των πηγών έμπνευσής του.

Η «Ύπαρξη», η «Φύση», ο «Έρωτας», η «Ωραιότητα» και το «Σύμπαν», ως πέντε πυλώνες της ζωής, αποτυπώνονται στο μεστό και λιτό λόγο των ποιημάτων της έκδοσης, με την μετάφραση στην αγγλική γλώσσα να μετουσιώνει την επιθυμία του συγγραφέα να διαβαστούν και να επικοινωνηθούν δίχως σύνορα.

Υποστηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων στη γνώση και τη μάθηση, οι συντελεστές του βιβλίου παραχωρούν 1€ από εκατό αντίτυπα που θα αγοραστούν (από την αρχική κυκλοφορία της έκδοσης - Δεκέμβριος 2020), για τις ανάγκες του οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους».

Συντελεστές της παρουσίασης:

Ομιλήτρια:
Ευμορφία Καλύβα, Ποιήτρια – εμπνεύστρια του ιστότοπου e-musa.gr

Σχολιασμοί:
Αντώνης Σαμιωτάκης, Ποιητής – Ιδρυτής του Πειραματικού Μουσείου Λογοτεχνίας
Γιόλα Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Μεταφράζοντας τα «Πρελούδια»:
Ιφιγένεια Φόστερ-Στεφάνου, Ιστορικός τέχνης – μεταφράστρια του βιβλίου

Αποσπάσματα διαβάζουν:
Δημοσθένης Αμπράζης, Ηθοποιός
Ιφιγένεια Φόστερ-Στεφάνου, Μεταφράστρια

Στο πιάνο θα βρίσκεται ο Γιώργος Λουτσέτης, συνθέτης και συγγραφέας του βιβλίου.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.