Βιβλιοφάγος | Η Κατερίνα Παπανδρέου διαβάζει

Βιβλιοφάγος | Η Κατερίνα Παπανδρέου διαβάζει

Μικρή με φώναζαν βιβλιοφάγο και είχα από τότε τη συνήθεια να διαβάζω δυνατά, λέει η ηθοποιός Κατερίνα Παπανδρέου, που αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας παρέχει αυτή η παράξενη κι αλλόκοτη εποχή, αποφάσισε να φτιάξει το δικό της Podcast, ένα Podcast για όλους αυτούς που επιμένουν να αγαπούν τα βιβλία. Κάτι σαν μια ακουστική βιβλιοθήκη με έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.

H ιδέα γεννήθηκε εν μέσω της πρώτης καραντίνας και η μοίρα της ήτανε να υλοποιηθεί εν μέσω της δεύτερης. Σε μια χρονική στιγμή που τα πάντα γύρω μας θυμίζουν ταινία δυστοπικού χαρακτήρα, η επιστροφή στη λογοτεχνία ίσως να αποτελεί διέξοδο και παρηγοριά. Τόσο για τις μέρες που καθόμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας, όσο και για αυτές που θα έρθουν και θα μας βρούνε αγκαλιά..

Από το Podcast θα περάσουν συγγραφείς όπως ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Αργύρης Εφταλιώτης, ο Παύλος Νιρβάνας, ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, ο Ιωάννης Κονδυλάκης, ο Κωστής Παλαμάς κ.α.

Μια γενιά συγγραφέων και διηγημάτων που ανήκει στο παρελθόν κι όμως μπορεί κανείς σήμερα να ανακαλύψει ξανά με μια ματιά φρέσκια.

Το κανάλι Βιβλιόφαγος – ένα podcast αναγνώσεων μπορεί κανείς να το ακούσει στις πλατφόρμες: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast, Anchor.

Κάθε εβδομάδα θα ανεβαίνει και από ένα νέο επεισόδιο.

Τα τρία πρώτα διηγήματα («Το γυαλένιο μάτι» του Ν. Λαπαθιώτη, «Νῦν ἀπολύοις» του Π. Νιρβάνα, «Η Αγγέλικα» του Α. Εφταλιώτη) βρίσκονται ήδη στο κανάλι και μπορεί κανείς να τα ακούσει στους ακόλουθους συνδέσμους:

Spotify

Apple Podcasts

Google Podcast

Anchor

Για περισσότερες πληροφορίες για το κανάλι και τα επεισόδια μπορεί κανείς να ακολουθήσει τη σελίδα στο Facebook.

 

Η Κατερίνα Παπανδρέου είναι ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θέατρου. Από το 2015 εως το 2019 εργάστηκε στη Γερμανία ως βασικό μέλος των θιάσων του Theater und Philharmonie Thüringen και του Theaterhaus Stuttgart, όπου και έπαιξε σε πάνω από 20 παραστάσεις σε έργα των Σίλλερ, Μπύχνερ, Μπρεχτ, Λόρκα, Ουίλλιαμς, Ευριπίδη κ.ά. Τα τελευταία δύο χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έχοντας συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Ακύλλας Καραζήσης, Αργυρώ Χιώτη, Ελένη Ευθυμίου κ.ά. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόβες για την παράσταση «Το Μινόρε της Αυγής» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η παράσταση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ανέβει στις 25.11.20.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.