ΑΝΑΒΟΛΗ | Victoria Square Project | Προγράμματα για νέους και παιδιά

ΑΝΑΒΟΛΗ | Victoria Square Project | Προγράμματα για νέους και παιδιά

ΑΝΑΒΟΛΗ

Έχεις γνωρίσει ποτέ σου κάποιον καλλιτέχνη; Τι είναι η τέχνη; Πώς επιμελείται κανείς μία έκθεση; Τι σημαίνει προφορική ιστορία; Ποια είναι η διαφορά της performance με τον χορό και το θέατρο; 

Το Victoria Square Project προσκαλεί παιδιά και νέους να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα έμπνευσης και ενδυνάμωσης! Από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και νέοι 13-20 ετών θα γνωρίσουν τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης μέσα από τη μουσική, τον χορό, τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες. 

Προγράμματα

Νέοι Καλλιτέχνες - Παιδιά 4-12 ετών
Έχεις γνωρίσει ποτέ σου κάποιον καλλιτέχνη; Τι είναι η Pop Art; Μπορούν τα αγαπημένα σου αντικείμενα να γίνουν έργα τέχνης; Έλα στο Victoria Square Project να περιηγηθούμε μαζί στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης μέσα από παιχνίδια, χειροτεχνίες και πολλή φαντασία. Στο τέλος του κάθε κύκλου οι μικροί καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους στο σαλόνι του Victoria Square Project.

Νέοι Συν-Επιμελητές / Νέες Συν-Επιμελήτριες - Νέοι 13-20 ετών
Τι είναι η τέχνη; Πώς επιμελείται κανείς μία έκθεση; Τι σημαίνει προφορική ιστορία; Ποια είναι η διαφορά της performance με τον χορό και το θέατρο; Νέοι και νέες της Βικτώρας θα επισκεφτούν χώρους τέχνης, θα κάνουν εργαστήρια με σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, θα εκτεθούν σε καλλιτεχνικά ρεύματα και θα εκφραστούν δημιουργικά.

Το πρόγραμμα έμπνευσης & ενδυνάμωσης βικΤΩΡια ΤΩΡΑ απευθύνεται σε παιδιά και νέους της Βικτώριας και όχι μόνο. Περιλαμβάνει μια σειρά από εικαστικά εργαστήρια, θεωρητικές διαλέξεις, επισκέψεις σε εργαστήρια καλλιτεχνών, μουσεία και εκθέσεις και δημιουργικό παιχνίδι, με στόχο την επαφή των παιδιών και των νέων με την καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας, την ανάδειξη της δημιουργικότητας, την έμπνευση και την ενδυνάμωση της προσωπικότητας τους.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί γύρω από βασικά ζητήματα ταυτότητας αλλά και την οικοδόμηση μιας νέας ισχυρής αθηναϊκής ταυτότητας από όλους τους κατοίκους της, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους. 
Οι θέσεις των εργαστηρίων είναι περιορισμένες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.