Victoria Square Project | Εκδηλώσεις και εικαστικές εκθέσεις Σεπτεμβρίου

Victoria Square Project | Εκδηλώσεις και εικαστικές εκθέσεις Σεπτεμβρίου

Το Victoria Square Project μας προσκαλεί τον Σεπτέμβριο 2021 σε εικαστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους και ενημερωτικές συναντήσεις στην Ελπίδος 13, στην πλατεία Βικτωρίας και άλλες πλατείες της γειτονιάς μας. 

<STATION ONE AIR πρόγραμμα φιλοξενίας νέων καλλιτεχνών>

Station One AIR | έκθεση | Μέρος Πρώτο 
Gülşah Aykaç, Θωμάς Διάφας, Κωνστάντζα Καψάλη, Μαρία Λουίζου
Οι εικαστικοί ΘωμάςΔιάφαςΚωστάντζα ΚαψάληΜαρία Λουίζου και Gülşah Aykaç  παρουσιάζουν τα έργα που δημιούργησαν στα πλαίσια του 1ου κύκλου του προγράμματος φιλοξενίας νέων καλλιτεχνών Station One AIR.  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Βικτωρίας. Κατά την διάρκεια του 1ου κύκλου του προγράμματος, Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας, ήρθαν σε επαφή με την τοπική κοινότητα και την καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας και δούλεψαν συλλογικά πάνω σε εναλλακτικές «συγκειμενοποιήσεις»του αγάλματος «Ο Θησευς Σώζει την Ιπποδάμεια» που βρίσκεται την Πλατεία Βικτωρίας. Στην τελική δράση του Προγράμματος, οι δημιουργίες των καλλιτεχνών ενεργοποιούνται στην Πλατεία Βικτωρίας σε κοντινή θέση στο άγαλμα με στόχο την ζωντανή διάδραση με τους κατοίκους και επισκέπτες της γειτονιάς μας. 
Το  Station One AIR με θέμα «Η Ιπποδάμεια εντός Πλαισίου» υλοποιείται σε συνεργασία με το Counterpoints Arts και την Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Πληροφορίες
* 10 - 11 - 12 Σεπτεμβρίου 2021
* Ώρες: 18:00 - 21:00
* Πλατεία Βικτωρίας

 

<ΕΚΘΕΣΕΙΣ>

Μηδέν Ακόμα Ένα
Closing Event
Παύλος Τσάκωνας 

Το Victoria Square Project μας καλεί στο closing event της εικαστικής παρέμβασης του Παύλου Τσάκωνα στην πρόσοψη του Victoria Square Project «Μηδέν Ακόμα Ένα». Ο Παύλος Τσάκωνας πειραματίστηκε στην πρόσοψη του VSP με μόνο υλικό το άσπρο χρώμα, χρησιμοποιώντας βιομηχανικά εργαλεία και προστατευτικό εξοπλισμό. Εκμεταλλεύεται την διαφάνεια της γυάλινης επιφάνειας εφαρμόζοντας στρώσεις χρώματος με την τεχνική του ψεκασμού, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση του ατελούς, του θολού, του συννεφιασμένου ή του ονειρικού. ‘Ετσι το έργο τοποθετείται στο σημείο εκείνο ανάμεσα σε έννοιες όπως η τέχνη και η τεχνική, η φύση και η βιομηχανία, η ποίηση και ο ορθολογισμός, ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται σε σημαντικά συστατικά των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα όπως το χρωματικό πεδίο, ο μινιμαλισμός, το action painting κ.ά. Το έργο θα παραμείνει στην πρόσοψη του VSP μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2021.

Πληροφορίες
* 14 Ιουλίου - 7 Σεπτεμβρίου 2021
closing event: 7 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:00
* Victoria Square Project, Ελπίδος 13, Αθήνα
* Facebook event εδώ

 

borderline.athens
Clémence B. T. D. Barret
9 - 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η έκθεση borderline.athens της Γαλλίδας εικαστικού Clémence B. T. D. Barret παρουσιάζεται στο VSP από τις 9 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2021. Το video installation και κοινοτικό πρότζεκτ borderline.athens ερευνά πτυχές των πολύπλοκων ταυτοτήτων των γυναικών και άλλων  θηλυκοτήτων στην Αθήνα. Μέσα από προσωπική επαφή με Αθηναίες διαφόρων καταβολών, ηλικιών και μονοπατιών ζωής δημιουργήθηκε το video installation. Το έργο σηματοδοτεί την έναρξη του επερχόμενου πρότζεκτ adelfes της καλλιτέχνιδος, σε συνεργασία με το VSP, τον Οκτώβριο 2021. Το έργο αποτελεί το αθηναϊκό κεφάλαιο της σειράς βίντεο «borderline», η οποία πραγματεύεται ερωτήματα που αφορούν τη γυναίκα και την ταυτότητα φύλου σε αστικά κέντρα ανά τον κόσμο.
Στα εγκαίνια της έκθεσης 9 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20:00 οι Αθηναίες μουσικοί Chacha la lionne Yema Odi Hola, Doxie και Merel με καταγωγή από το Κονγκό, την Αϊτή και το Βέλγιο αντίστοιχα θα ενώσουν τους μουσικούς τους κόσμους. Ενώ οι Chacha la lionne Yema Odi Hola και Djo Matondo, Αθηναία μουσικός από το Κονγκό, θα ερμηνεύουν μουσικές από τη χώρα καταγωγής τους.

Πληροφορίες
* 9 - 23 Σεπτεμβρίου 2021
* Τρίτη - Κυριακή:16:00 - 20:00
Εγκαίνια: 9 Σεπτεμβρίου 2021, 20:00 
* Victoria Square Project, Ελπίδος 13, Αθήνα

* Facebook event εδώ.

 

Συν-Υφαίνοντας
συλλογικό έργο 
23-30 Σεπτεμβρίου 2021

Η έκθεση Συν-Υφαίνοντας θα παρουσιαστεί στο Καθιστικό του Victoria Square Project από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Το τελικό υφαντό αποτελεί σύνθεση των ατομικών έργων που ύφαιναν οι συμμετέχουσες κατά τη διάρκεια των συνεργατικών εργαστηρίων υφαντικής τέχνης με τη χρήση μικρών ατομικών αργαλειών, υπό την εποπτεία της Χρυσούλας Σκορδά. Μέσα από τα εργαστήρια γνώρισαν την ιστορία των υφασμάτων και υφαντών σε ολόκληρο τον κόσμο, τις συμβολικές απεικονίσεις διαφορετικών πολιτισμών, και την Ελληνική και Αμερικανική ιστορία των υφαντών. Το έργο βασίστηκε σε μία ιδέα της Μαρίας Παπαδημητρίου.

Συντελεστές
Συντονισμός έργου και Επιμέλεια: Σεβαστιάνα Κωνστάκη
Εκπαιδεύτια υφαντικής: Χρυσούλα Σκορδά
Διαλέξεις - Εικαστικά εργαστήρια: Sarajane Kidd Leone, Rick Lowe, Μαρία Παπαδημητρίου
Βίντεο: Δημήτρης Μπλούκας

Πληροφορίες
* 23 - 30 Σεπτεμβρίου 2021
* Τρίτη-Κυριακή 16:00 - 20:00
Εγκαίνια: 23 Σεπτεμβρίου 2021, 20:00 
Victoria Square Project, Ελπίδος 13, Αθήνα

* Facebook event εδώ

* Με την υποστήριξη U.S. Embasssy Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.