Vault 88 w/ Rebekah // Cirkle

Vault 88 w/ Rebekah // Cirkle

Το Vault88 φιλοξενεί και πάλι τη Βρετανίδα techno DJ και παραγωγό Rebekah, μετά την πρώτη επιτυχημένη επίσκεψή της, το 2017. Μαζι της στα decks o resident DJ των six d.o.g.s και Vault 88, Cirkle. 

Η Rebekah μπορεί να θεωρηθεί το παράδειγμα του καλλιτέχνη που δεν επαναπαύεται και θέτει επιμέρους καλλιτεχνικούς στόχους, τόσο στην εξέλιξη του ήχου της όσο και στα DJ set της. Γεννημένη στο Birmingham της Αγγλίας, ήρθε σε επαφή με την ηλεκτρονική μουσική σε νεαρή ηλικία, όταν και επισκέφθηκε τα διάσημα parties Atomic Jam και House of God, όπου εμπνεύστηκε από καλλιτέχνες όπως ο Derrick May, ο Richie Hawtin και ο Dave Clarke. Μετρώντας πλέον είκοσι χρόνια από την πρώτη της εμφάνιση πίσω απο τα decks, μπορεί να θεωρηθεί μία εκ των καλλιτεχνών με βαρύνουσας σημασίας συμβολή στην συγχρονη μουσική πραγματικότητα.

Όσον αφορά την πορεία της ως παραγωγός, η χρονιά που σηματοδότησε την έναρξη μιας λαμπρής πορείας, είναι το 2013 όταν και κυκλοφόρησε το "Cycles" EP, το οποίο τη σύστησε στο ευρύ κοινό και της έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τον σκληρό, τραχύ και σκοτεινό της ήχο. Το 2014 ασχολείται με remixes σε labels που ακολουθούν μια αμιγώς underground πορεία, όπως η Ear to Ground, η Sleaze και η Gynoid Audio, ενώ η χρονιά αυτή κλείνει με την ίδια ως guest στ CLR series του Chris Liebing, όπου καλείται να προωθήσει μια νέα σειρά από mixes, τα λεγόμενα "Mind Sets". Το release του "Elements" EP, την ίδια χρονιά αντανκλά στην ολιστική της θεώρηση για τη ζωή και στη μελέτη των 4 στοιχείων της φύσης καθώς και στην επίδρασή τους στη ζωή των ανθρώπων. Η επαφή της με τη Soma Records έγινε το 2015 και είναι καθοριστικής σημασίας, όταν και κυκλοφόρησε το "Confinded Heart" EP. Το συγκεκρινένο EP επαληθεύει την τάση της να εξελίσσεται μουσικά, καθώς ο σκοπός του είναι να δημιουργήσει μια "καθαρή" μουσική ρητορεία σχετικά με αυτή μου έγινε γνωστή προηγουμένως.

Το αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας βρίσκει τη Rebekah να προσπαθεί να επανέλθει σε ένα πιο απλό μοτίβο όπου εξερευνώνται έντονα τα στοιχεία του βάθους στο περιβόητο "Fear Paralysis". Σε αυτό το EP, τα tracks χαρακτηρίζονται από μια ισχυρή και συνάμα απειλητική διάθεση. Η παραγωγός ερευνά εξονυχιστικά τα ποικίλα είδη του broken beat δείχνοντας έτσι την καλλιτεχνική της ευστροφία. Επιπλέον, θα συναντήσουμε σε ορισμένα tracks το στοιχείο της εγκεφαλικής διέγερσης. Σαφώς και απ το δεύτερο μισό του album δεν εκλείπουν τα dance floor focused tracks, κάτι το οποίο η Rebekah ξέρει να κάνει καλά, αυτή τη φορά με διακεκομμένο bassline και με ακόμα πιο έντονο το σκοτεινό στοιχείο. Συνεπώς η Rebekah δείχνει την προσαρμοστικότητά της και το ευρύ φάσμα των επιρροών της σε κάθε track, θέτοντας έτσι το Fear Paralysis στην κορυφή των releases της Soma Records.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.