«Βασιλικός μυρίζει εδώ» :: Αφιέρωμα στον μικρασιατικό πολιτισμό στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

«Βασιλικός μυρίζει εδώ» :: Αφιέρωμα στον μικρασιατικό πολιτισμό στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων, οργανώνει θεματική βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία και τον μικρασιατικό πολιτισμό, στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Ο ιστορικός Νίκος Ανδριώτης θα μιλήσει για τη διαχρονικότητα του προσφυγικού ζητήματος στη νεότερη ελληνική ιστορία και τον μουσικό πολιτισμό των μικρασιατών προσφύγων. Ομάδα χορευτών του Λυκείου Ελληνίδων με την επιμέλεια του Αναστάσιου Πλίτση, θα χορέψει συρτούς-κυκλικούς χορούς, μπάλλους, αντικρυστούς-καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα απτάλικα από τη Βιθυνία και την Ερυθραία, καθώς και χορούς στους οποίους οι χορευτές κρατούν μικρά αντικείμενα φορώντας ενδυμασίες από τη Σύλλη και τη Νίγδη της Καππαδοκίας και τον Πόντο. Η δράση συνδυάζεται με έκθεση στην οποία παρουσιάζεται υλικό από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ σχετικό με την αποκατάσταση μικρασιατών στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 09:00-17:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.