Βασιλική Καραγιάννη, ρεσιτάλ τραγουδιού

Βασιλική Καραγιάννη, ρεσιτάλ τραγουδιού

Άρωμα γυναίκας έχει το ρεσιτάλ τραγουδιού της Βασιλικής Καραγιάννη, μιας από τις σημαντικότερες λυρικές ερμηνεύτριες της γενιάς της, το οποίο θα μεταδοθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ σε δωρεάν live streaming από το site, το fb και το κανάλι του Μεγάρου στο YouTube, στο πλαίσιο του Megaron Online. Σε αυτό το μελωδικό της ταξίδι από το Μπαρόκ ως το bel canto και τον Ρομαντισμό θα την πλαισιώσει ο πιανίστας Θανάσης Αποστολόπουλος.

Η πολυβραβευμένη σοπράνο κολορατούρα, η οποία σταδιοδρομεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και συμφωνικά κέντρα του κόσμου και έχει ερμηνεύσει αντιπροσωπευτικούς ρόλους του οπερατικού ρεπερτορίου για τον συγκεκριμένο τύπο φωνής, θα τραγουδήσει μερικές από τις πλέον εμβληματικές ιταλικές και γαλλικές άριες που έχουν γραφτεί στην ιστορία της όπερας για αυτό το τόσο ξεχωριστό είδος υψιφώνου με την εντυπωσιακή έκταση και ευελιξία σε περίτεχνα περάσματα.

Τα 2 αποσπάσματα, ορισμένα από τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερων δεξιοτεχνικών απαιτήσεων, προέρχονται από τις όπερες «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Christoph Willibald Gluck [Κρίστοφ Βίλλιμπαλντ Γκλουκ], τους «Πουριτανούς», την «Νόρμα» και την «Υπνοβάτιδα» του Vincenzo Bellini [Βιντσέντσο Μπελλίνι], τον «Άμλετ» του Ambroise Thomas [Αμπρουάζ Τομά] και τη «Μανόν» του Jules Massenet [Ζυλ Μασνέ]. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από την «Ανθοστεφάνωτη» του Γεωργίου Λαμπελέτ, μια αγαπημένη φωνητική σύνθεση της Ελληνικής Επτανησιακής Σχολής, καθώς και από μικρές πιανιστικές «παρενθέσεις» με έργα της γαλλίδας συνθέτριας Mel Bonis [Mελ Μπoνίς], τα οποία θα παίξει ο Θανάσης Αποστολόπουλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • C. W. Gluck: “Adieu, conservez dans votre ame” από την «Ιφιγένεια στην Αυλίδα»
  • V. Bellini: “Son vergin vezzosa” από την όπερα “Puritani”
  • Mel Bonis: Mazurka (solo piano)
  • A. Thomas: “A vos jeux, mes amis” από την όπερα “Hamlet”
  • G. Faure: Clair de lune, μεταγραφή για πιάνο Mel Bonis
  • Γ. Λαμπελέτ: «Η Ανθοστεφάνωτη»
  • J. Massenet: “Allons, il le faut – Adieu, notre petite table” από την όπερα “Manon”
  • V. Bellini: “Ah! non credea mirarti – Ah! non giunge” από την όπερα “La Sonnambula”
  • Mel Bonis: Sevilliana για πιάνο
  • V. Bellini: “Casta Diva – Ah! bello, a me ritorna” από την όπερα “Norma”
subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.