«Τσαμπουνοσύναξη» από το Αιγαίο στην Αθήνα!

«Τσαμπουνοσύναξη» από το Αιγαίο στην Αθήνα!

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η «17η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Αιγαίου» και η «13η Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου».

Οι Μουσικές Συναντήσεις ξεκίνησαν το 2002 σε παγκυκλαδικό επίπεδο, επεκτάθηκαν σε όλο το Νότιο Αιγαίο κι έχουν καταξιωθεί -σε ετήσια βάση- ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Στόχος είναι να φέρουν σε επικοινωνία τους οργανοπαίκτες-θεματοφύλακες του παραδοσιακού ύφους και ήθους των νησιών, να τους δώσουν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να επιδείξουν τη δεξιοτεχνία τους και ν’ αποκτήσουν κίνητρα για τη διάδοση και συνέχιση της μουσικής τους κληρονομιάς, περνώντας τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές. Έτσι, οι νέοι μουσικοί έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους παλαιότερους οργανοπαίκτες, να μαθητεύσουν κοντά τους και να μυηθούν στον πλούτο και την ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης του Αιγαίου, με έμφαση στα λαϊκά αερόφωνα.

Στις Συναντήσεις συμμετέχουν περισσότεροι από 150 μουσικοί από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη, αλλά και από τον Πόντο, τη Βόρεια Ελλάδα (γκάιντες) και την Αθήνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

17:00-19:00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ «ΚΑΜΙΝΙ» (Χρήστου Καψάλη 12): Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού από τους συμμετέχοντες στις Συναντήσεις μουσικολόγους και σκηνοθέτες. Ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση εμπειριών. Προοπτικές για το μέλλον των Συναντήσεων.

19:30-24:00 ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ, ΓΑΛΑΤΣΙ:
Μουσική βραδιά-χορευτικό γλέντι με τους μουσικούς της Συνάντησης.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου

11:00-12:30 ΠΑΤΙΝΑΔΑ των μουσικών της Συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας. Από το Κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο) έως το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη (Διογένους 1, Πλάκα). 

12:30-15:30 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΦΟΙΒΟΥ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ:  
Γλέντι με τους μουσικούς της Συνάντησης. 

Πληροφορίες:
Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Ευριπίδου 18, 10559, Αθήνα, 210-3231164 (ώρες: 15:00-21:00, Διονυσία Μούγια)

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.