ΑΝΑΒΟΛΗ | Transmission I 40 Years With Ian Curtis :: a tribute party

ΑΝΑΒΟΛΗ | Transmission I 40 Years With Ian Curtis :: a tribute party

Στις 18 Μαΐου 2020, συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που ο Ian Curtis, αποφάσισε να αποδράσει από τις ερινύες του και να τοποθετήσει τον εαυτό του στο πάνθεον των “αθανάτων” του rock και τους Joy Division ως ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα όλων των εποχών.

Στις 15 Μαΐου 2010, διοργανώθηκε από τους Pure και New Dark Age το Transmission, μια βραδιά-φόρος τιμής, στην εμβληματική αυτή φιγούρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του. Ένα tribute party event, αφιερωμένο στον μεγάλο Ian Curtis και τη μουσική παρακαταθήκη των Joy Division.

10 χρόνια μετά, στις 16 Μαΐου 2020, το Transmission θα αναβιώσει. Η βραδιά θα περιλαμβάνει dj sets που θα παρουσιάσουν τις πιο αντιπροσωπευτικές στιγμές από την πορεία των Joy Division και των New Order που ακολούθησαν την απώλεια του Ian Curtis, αλλά και όλης εκείνης της γενιάς των γκρουπς, που εμπνεύσθηκαν και επηρεάστηκαν από τη μουσική προσωπικότητα του Curtis, και στις δυο όχθες του Ατλαντικού, από τα eighties μέχρι και σήμερα.

Εμβόλιμα στα dj sets, ελληνικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες θα διασκευάσουν τραγούδια των Joy Division, συμμετέχοντας σε αυτό το μοναδικό tribute, με επίσης μοναδικό τρόπο: Οι συγκεκριμένες διασκευές θα ακουστούν για πρώτη φορά σε ελληνικό κοινό και θα παιχθούν ζωντανά στη σκηνή του FUZZ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.