Το βλέμμα μου και η πόλη | Διαδικτυακή Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

Το βλέμμα μου και η πόλη | Διαδικτυακή Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

Μια άλλη ματιά στη δική τους πόλη, τον Ασπρόπυργο, καταθέτουν 19 καλλιτέχνες, στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Το βλέμμα μου και η πόλη», που οργανώνουν η Αιμιλία Μπουρίτη με την Καλλιτεχνική πλατφόρμα Συν+Εργασία, στο πλαίσιο της ενότητας «Γιορτή στην Κοινότητα», του Διεθνούς προγράμματος Αμολή. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 23 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 20.00) ως τις 23 Ιανουαρίου 2021.

Οι δεκαεννέα καλλιτέχνες από τον Δήμο Ασπρόπυργου συμπυκνώνουν στην εικαστική ματιά τους εικόνες και βιώματα και τοποθετούν νοητά τα έργα τους κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας της πόλης, τη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Αυτό που ξεχωρίζει στην έκθεση είναι η ποικιλομορφία των έργων, η διαφορετικότητα των προσεγγίσεων και των υλικών. Τα έργα είναι εμπνευσμένα είτε από μνήμες και παραδοσιακές πρακτικές είτε από σύγχρονες προσεγγίσεις με έντονο το στοιχείο του πειραματισμού. Ένα εικαστικό πανόραμα της πόλης του Ασπροπύργου, που μεταφέρει το προσωπικό στίγμα καθώς και την αγάπη των καλλιτεχνών για την πόλη.

Αν και η έκθεση διοργανώθηκε μέσα στην πανδημία, και μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις  το αποτέλεσμα που προκύπτει αποτυπώνει το αληθινό ενδιαφέρον των καλλιτεχνών για το εγχείρημα αυτό. Η έκθεση μεταφέρει το μήνυμα ότι  ο Ασπρόπυργος είναι μία πόλη με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική και στον τομέα της τέχνης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Νίκος Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Βερούτης, Παναγιώτης Βρούβας, Θόδωρος Γεωρνταµιλής, Θεανώ Καµπόλη -Κουράση, Χριστόφορος Κώνστας @Xsquare DesignLab , Θρασύβουλος Λιάκος, Σοφία Μαυρίδη, Μαρία Μηλιώνη, Δήµητρα Μουλντή, Δαυίδ Μπάκας, Αιµιλία Μπουρίτη, Δηµήτρης Μπουρίτσας, Ευφροσύνη Νερούτσου, Κωνσταντίνα Πηλιχού, Εύα Πόγκα, Χρήστος Ρούσσος, Ματίνα Σιώκη, Αλεξάνδρα Τσίγκου. 

* Η έκθεση δεν είχε μία επιμελητική διαδικασία, ακολούθησε το μοντέλο της αυτοοργάνωσης. 
* Μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα στις παρακάτω διευθύνσεις:
https://www.facebook.com/synergasiaorg
https://synergasia.wixsite.com/synergasia
http://www.emiliabouriti.com/   
* Cover photo: Θόδωρος Γεωρνταµιλής

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για την έκθεση συνεργάστηκαν:
Αιµιλία Μπουρίτη: Εικαστικός | Performance Artist, Διευθύντρια της Καλλιτεχνικής Πλατφόρµας Συν+Εργασία
Βούλα Ανδρώνη: Σχεδιασµός-Υλοποίηση Εικονικής Πινακοθήκης
Κωνσταντίνος Βερούτης: Καλλιτεχνικός Συντονισµός
Μιχάλης Σφακιανάκης : Σχεδιασµός -Υλοποίηση Χάρτη

 

 

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.