Το “Θεώρημα” του Pier Paolo Pasolini

Το “Θεώρημα” του Pier Paolo Pasolini

Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στις 22:15, την εξαιρετική ταινία του Pier Paolo Pasolini Θεώρημα (Teorema), που προβλήθηκε το 1968.

Έκτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Παζολίνι, το Θεώρημα είναι το κατεξοχήν κινηματογραφικό δοκίμιο. Στάθηκε ένα ακόμη σκάνδαλο για το δημιουργό της, όπως σχεδόν όλες οι ταινίες του. Ούτε το Κομμουνιστικό Κόμμα ούτε η Καθολική Εκκλησία μπόρεσαν να την εντάξουν σε ένα ορισμένο σύστημα και να ερμηνεύσουν το περιεχόμενό της.

 Ο πολύ μεγάλος Ιταλός κινηματογραφιστής υπήρξε πρότυπο δημιουργικής ελευθερίας αφήνοντας πλήθος από ερωτηματικά, τα οποία εξακολουθούν να συναντούν μεγάλες διαφωνίες μέχρι τις μέρες μας. Η τραγική του θυσία αύξησε το μυστήριο.

Το Θεώρημα είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Πιερ Πάολο Παζολίνι. Η φωτογραφία είναι του στενού συνεργάτη του Τζουζέππε Ρουτζολίνι, και η μουσική του Έννιο Μορρικόνε. Πρωταγωνιστές της, ο Τέρενς Σταμπ, η Σιλβάνα Μάνγκανο και ο Μάσσιμο Τζιρόττι.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:15, η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.