Το TEDxMoraitisSchool επιστρέφει | Υπερβαίνοντας τα Σύνορα

Το TEDxMoraitisSchool επιστρέφει | Υπερβαίνοντας τα Σύνορα

Το δεύτερο TEDxMoraitisSchool με τίτλο “Redefining Borders” θα διεξαχθεί στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη και θα προσφέρεται σε δωρεάν ψηφιακή παρακολούθηση.

Μια απροσδόκητη πανδημία. Η μεταναστευτική κρίση. Ραγδαία μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές σχέσεις. Κάθε στιγμή, τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά σύνορα της εποχής μας αναθεωρούνται. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την πραγματικότητα, όλες οι ομιλίες του φετινού TEDxMoraitisSchool θα αξιολογούν την υπέρβαση συνόρων σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς: σε προσωπικό επίπεδο, στην κοινωνία, στην επιστήμη και την τέχνη.

Το TEDxMoraitisSchool επιστρέφει για δεύτερη φορά στη Σχολή Μωραΐτη με τίτλο “Redefining Borders”. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, όλοι οι ομιλητές και ομιλήτριες θα προσέλθουν στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη από όπου θα παρουσιάσουν live τις ομιλίες τους.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος και διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς. Η λίστα των ομιλητών αποτελείται από 15 καταξιωμένους επιχειρηματίες, επιστήμονες και καλλιτέχνες:

SESSION 1: A NEW ORDER

11:00 – 11:20 Μάρκος Βερέμης
Ευρώπη το κοινό μας σπίτι: οι κρίσιμες προκλήσεις για το ευρωπαϊκό όραμα

11:20 – 11:40 Βύρων Καλδής
TRANSHUMANISM UNLIMITED

11:40 – 12:00 Μαρίνα Σταμπολή, Νεφέλη Μπιρμπάκου
Εκπαίδευση χωρίς όρια

12:00 – 12:20 Δημήτρης Κουρέτας
Bridging lifespan to healthspan: the role of personalized nutrition

COFFEE BREAK (12:20 – 12:40)

SESSION 2: PERCEPTION BARRIERS

12:40 – 13:00 Θωμάς Μαλούτας
Όρια και σύνορα στην πόλη

13:00 – 13:20 Ella Al-Shamahi [TED TALK]
The fascinating (and dangerous) places scientists aren’t exploring

13:20 – 13:40 Χριστίνα Ανδρουλιδάκη
From Borders to Borderlessness / Η τέχνη ως μαγεία

13:40 – 14:00 Γιώργος Παπαδημητρίου
“Διαφορετικότητα”: Τι μας διδάσκει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για τη κοινωνία.

LUNCH BREAK (14:00 – 15:00)

SESSION 3: SELF-EMPOWERMENT

15:00 – 15:20 Αλεξάνδρα Κολλάρου
Όνειρα χωρίς όρια- γράψε την ιστορία σου μόνος σου

15:20 – 15:40 Alex Kipman [TED TALK]
The dawn of the age of holograms

15:40 – 16:00 Ηλίας Κουνέλας
Γιατί γελάς;

16:00 – 16:20 Αλμπέρτος Μπουρλάς
ScreenLESS=MORE

COFFEE BREAK (16:20 – 16:40)

SESSION 4: INTERPERSONAL UNKNOWN

16:40 – 17:00 Χρήστος Στυλιανίδης
Ευρώπη το κοινό μας σπίτι: οι κρίσιμες προκλήσεις για το ευρωπαϊκό όραμα

17:00 – 17:20 Μαρία Παπαδημητρίου
Σύγχρονες Καλλιτεχνικές πρακτικές στο δημόσιο χώρο

17:20 – 17:40 Γιόνους Μοχαμμαντί
Ξεπερνώντας τα σύνορα

17:40 – 18:00 Κατερίνα Καραΐνδρου
Redefining Discomfort: A Courageous Choice of Hope

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει μια αφοσιωμένη ομάδα μαθητών του Σχολείου. Αποστολή της είναι η διάδοση καινοτόμων ιδεών, απαραίτητων σε έναν κόσμο όπου η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και ολοένα επιταχυνόμενη, και η κινητοποίηση όλων μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της καθημερινότητάς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθήσουν τη φετινή εκδήλωση. Αφού κάνει ψηφιακή κράτηση, το κοινό θα μπορεί να τη παρακολουθήσει live και δωρεάν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Crowdcast. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα για δια ζώσης παρακολούθηση της εκδήλωσης από το θέατρο της Σχολής Μωραΐτη μέσω της αγοράς του αντίστοιχου εισιτηρίου.

Κατοχυρώστε τώρα τη θέση σας στο TEDxMoraitisSchool μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Παρακολουθήστε την προετοιμασία της εκδήλωσης μέσω των επίσημων λογαριασμών της στο Instagram και το Facebook.

 

Σχετικά με το TEDxMoraitisSchool

Το πρόγραμμα TEDx συνδέθηκε άρρηκτα με τη Σχολή Μωραΐτη μέσω του πρώτου TEDxMoraitisSchool το 2017. Η διοργάνωση της εκδήλωσης είναι ένα εγχείρημα που αναλαμβάνεται από τους μαθητές του Σχολείου υπό τη καθοδήγηση της Διεύθυνσης. Οι κύριοι στόχοι της μαθητικής οργανωτικής ομάδας είναι η αξιολόγηση καίριων κοινωνικών ζητημάτων και η κινητοποίηση και άλλων εφήβων, ώστε να αναλάβουν δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική πρόοδο και την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Σχετικά με το TED

Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση καινοτόμων ιδεών. Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Σε μια εκδήλωση TEDx, μαγνητοσκοπημένα TED Talks και ζωντανές ομιλίες συνδυάζονται για να οδηγήσουν σε εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των θεατών. Ο οργανισμός TED παρέχει γενικές κατευθύνσεις για τις εκδηλώσεις TEDx, οι οποίες όμως διοργανώνονται αυτόνομα.

Σχετικά με τη Σχολή Μωραΐτη

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός που δέχεται παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό έως την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον αποδοχής και φροντίδας, προεκτείνοντας έως τις αίθουσες διδασκαλίας το αίσθημα της οικογενειακής ασφάλειας. Συνδυάζοντας την εκπαιδευτική της παράδοση με τη διαρκή αναζήτηση καινοτόμων συστημάτων, προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Στόχος της Σχολής Μωραΐτη αποτελεί η ανάπτυξη υπεύθυνων, ηθικά ακέραιων και ενεργών νέων ανθρώπων, που θα είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν σε έναν αυριανό κόσμο, πολύ διαφορετικό από αυτόν των μαθητικών τους χρόνων, τόσο στο ελληνικό, όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.