«Το ταξίδι» | Άννα Παππά | Γκαλερί Έρση

«Το ταξίδι» | Άννα Παππά | Γκαλερί Έρση

«30 έργα δουλεμένα με βινύλιο, ακρυλικό και λάδι σε καμβά, καθώς και άλλα 30 σε χαρτί, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι το σχέδιο και αποτελούν “γέφυρα” ανάμεσα στην πρώτη ζωγραφική της περίοδο και την τωρινή.

Η  Άννα Παππά και ο χρόνος

Στα  έργα της πρόσφατης περιόδου της Άννας Παππά, θα βρείτε παρόντα και κυρίαρχο τον χρόνο. Είναι τόσο το σχέδιο όσο και το χρώμα που δημιουργούν την αίσθηση του μύθου, δηλαδή του απείρου του χρόνου. Τα αντικείμενα διαθέτουν μιαν εγγενή θρασύτητα όχι μόνον για τον τρόπο που τα σχεδιάζει, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τα συσχετίζει. Το χρώμα από την άλλη, συνιστά άμεση απόκριση σε συναισθηματικό περιεχόμενο, καθώς στοχάζεται. Όλα τελικώς πείθουν πως θα παραμείνουν ως έχουν, άφθαρτα, αμετάβλητα, κύριο χαρακτηριστικό της παραμυθίας-παρηγοριάς. Αλλά ασφαλώς, μια που στον βίο των ανθρώπων συμβαίνει ακριβώς το ανάστροφο, η ζωγράφος για να κατοχυρώσει το αιώνιο και αμετάβλητο, προσδίδει στα έργα και την απαραίτητη μεταφυσική αίσθηση τόσο μέσω του χρώματος, όσο και του φωτός.»

Δημήτρης Μανίνης, εικαστικός

*Οδηγίες σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπ. Υγείας, για την ασφαλή επίσκεψή σας στη γκαλερί:
*Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή σας στο χώρο.
*Οι επισκέπτες  θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα από τα ακόλουθα:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • πιστοποιητικό νόσησης
  • αρνητικό rapid test 48 ωρών ή pcr 72 ωρών
subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.