Το Ταινιόραμα επιστρέφει στο Άστυ

Το Ταινιόραμα επιστρέφει στο Άστυ

Η σινεφίλ γιορτή που έχει γίνει θεσμός δεκαετίες τώρα στην καρδιά της Αθήνας, στη λήξη κάθε κινηματογραφικής σεζόν, το διαχρονικό Ταινιόραμα, σχεδιάστηκε φέτος για να προβάλλει τις βραβευμένες - και με παγκόσμια πρεμιέρα στα σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη - ταινίες σπουδαίων δημιουργών. 

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ όπως και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος.

Τέρμα πια το Σινεμά στο σπίτι! Στο ΑΣΤΥ, κάναμε το Σινεμά σπίτι σας!

4 εβδομάδες - 28 κινηματογραφικές ημέρες - 83 ταινίες συνολικά - 3 διαφορετικές προβολές καθημερινά με 1 εισιτήριο των 6 ευρώ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!, είναι το «τετράπτυχο» του φετινού Ταινιοράματος.

Ογδόντα τρεις ταινίες θα προβληθούν συνολικά στο διάστημα που διεξάγεται το Ταινιόραμα. Το φετινό πρόγραμμα εστιάζει λίγο περισσότερο σε τίτλους της τελευταίας δεκαετίας, χωρίς να λείπουν, βέβαια, και κλασικότερες ταινίες. 

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικές από τις καλύτερες στιγμές των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ (Φεστιβάλ Καννών, Φεστιβάλ Βενετίας & Βερολίνου). Επίσης θα προβληθούν και μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του 20ου αιώνα, όπως Ο Πολίτης Κέιν του Όρσον Ουέλς, ο Καταδικασμένος του Ακίρα Κουροσάβα, το Τokyo Story του Γιασουχίρο Όζου, ο Εξολοθρευτής Άγγελος του Λουίς Μπουνιουέλ, ο βισκοντικός Ρόκο και τα Αδέρφια του, η Κλεό από τις 5 ως τις 7 της Ανιές Βαρντά και ο Νευρικός Εραστής του Γούντι Άλεν.

Το πρόγραμμα προβολών του Ταινιοράματος θα το βρείτε εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.