Το Strong Me γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | «Κάνε τον φόβο σου δύναμη»

Το Strong Me γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | «Κάνε τον φόβο σου δύναμη»

Το Strong Me, το κίνημα που γεννήθηκε πριν λίγο καιρό και δίνει φωνή στις γυναίκες πολεμώντας τον σεξισμό και τα έμφυλα στερεότυπα, διοργανώνει στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια μεγάλη γιορτή.
Μια γιορτή που στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας
Μια γιορτή με τη συμμετοχή γυναικών που σήμερα πρωταγωνιστούν στη ζωή και στους αγώνες.

Γυναίκες από το Ιράν, το Αφγανιστάν, τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, γυναίκες από τους χώρους της τέχνης, του αθλητισμού και του επιχειρείν, αφηγούνται τις ιστορίες τους και μιλούν για τον φόβο που μετατράπηκε σε δύναμη και succes story.
Mursal Popalzai, η αφγανή ακτιβίστρια ιδρυτικό μέλος του "Girl Global Power", το Cafe femenino, η Hana Ganji ιρανή ακτιβίστρια, η Βούλα Πατουλίδου, η «χρυσή» Βούλα που άλλαξε τη ροή του ελληνικού αθλητισμού, το απόλυτο outsider που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη μια από τις καλύτερες αθλήτριες ακοντισμού, τόσοσ στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και η  Γεωργία Νταγάκη η ελληνίδα λυράρισα κόντρα στα στερεότυπα και τις σκληρές αντιλήψεις της κλειστής κοινωνίας της Κρήτης.

Γκολ στον σεξισμό
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο (με τη συμμετοχή εκπροσώπων ελληνικών ΠΑΕ της Α΄κατηγορίας) δίνει το δικό του δυναμικό παρών και εμπλέκεται ενεργά στον αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας. Θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει άμεσα και που ενεργοποιεί  τον χώρο του ποδοσφαίρου στα γυναικεία ζητήματα.
Θα παρουσιάσει η Ζέτα Δούκα, η ηθοποιός που άνοιξε το me too στον χώρο του ελληνικού θεάτρου. 

Συναυλία ενδυνάμωσης 
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης


Τραγούδι: Πέννυ Μπαλτατζή, Ασπασία Θεοφίλου
Guests της βραδιάς θα είναι η Γεωργία Νταγάκη και ο Αντώνης Παπαηλίας. 
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μάριος Τσικνής
Ενορχήστρωση: Αλέξανδρος Τράμπας

Η εκδήλωση είναι προσβάσιμη σε μη ακούοντες.

Σε όλη τη διάρκεια θα γίνεται συλλογή τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Girl Power Academy Greece και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Τι είναι το Strong Me

Το Strong Me είναι ένα κίνημα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και το νομικό του πρόσωπο είναι ΑΜΚΕ.
Δραστηριοποιείται από το 2021 έχοντας θεσμοθετήσει το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2021 και τον Σεπτέμβριο του 2022 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του Δήμου Αθηναίων υπό τις παρακάτω αιγίδες : Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής, Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αθηναίων, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ομίλου για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας. 
Τον Οκτώβριο του 2021 το Φεστιβάλ διεξήχθη με τη συμμετοχή 22 κρατικών φορέων, συλλόγων και ΜΚΟ από την Αττική, και το 2022 με τη συμμετοχή 33 κρατικών φορέων, συλλόγων και ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Strong Me δραστηριοποιείται σε δυο κεντρικούς πυλώνες. Την πρόληψη που πραγματοποιείται μέσω ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκίνησε πρόσφατα κι ονομάζεται «Goal στον σεξισμό». Το πρόγραμμα γίνεται με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβόμενων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και του Girls Power Greece και με τη συνεργασία της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του Πανελλαδικού Δικτύου Ακαδημιών της και περιλαμβάνει εκπαίδευση ενηλίκων για θέματα ισότητας των φύλων μέσω σεμιναρίων σε προπονητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τα οποία διεξάγονται από ειδικευμένους συνεργάτες μας, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και προπονητές και εκπαίδευση ανηλίκων μέσα από μικτές ομάδες στο γήπεδο του ποδοσφάιρου, όπου οι προπονητές και προπονήτριές μας κάτοχοι του διπλώματος UEFA  PRO έχουν καταρτίσει στοχευμένα προγράμματα αθλοπαιδιών και αγώνων με στόχο τη συνύπαρξη και συνεργασία αγοριών και κοριτσιών.  

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και πραγματοποιείται μέσω ημερίδων για την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση του γενικού πληθυσμού. Η σπουδαιότητα του έργου μας έγκειται στο γεγονός ότι λαμβάνει χώρα εκτός των αστικών κέντρων ακόμα και σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες.
Πολύ σημαντική για το έργο μας έχει υπάρξει η στήριξη αγαπημένων καλλιτεχνών και αθλητών, όπως οι Ζέτα Δούκα, Αμαλία Καβάλη, Μιχάλη Συριόπουλο, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαρία Αντουλινάκη, Ελένη Κοκκίδου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Πέννυ Μπαλτατζή, Τζώρτζια Κεφαλά, των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και της γυναικείας Παραολυμπιακής Ομάδας, οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν σε ραδιοφωνικά σποτ και στις δύο μεγάλες καμπάνιες μας, η μία εκ των οποίων, συγκεκριμένα «Πες την με τ΄όνομά της-Γυναικοκτονία», έλαβε το βραβείο Social Award 2022 και κατόπιν έγκρισης του ΕΣΡ έπαιξε τηλεοπτικά στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης. Εκτός από τις δράσεις που πραγματοποιούμε, έχουμε και ωφελούμενες γυναίκες που είτε βρίσκονται στη διαδικασία να απομακρυνθούν, είτε έχουν απομακρυνθεί από το κακοποιητικό περιβάλλον με τη βοήθεια και τη στήριξή μας και τις βοηθάμε να επανενταχθούν μαζί με τα παιδιά τους.

 


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.