Το STE(A)M στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το STE(A)M στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τι είναι το STEAM? Science-Επιστήμη, Technology-Τεχνολογία, Engineering - Μηχανική, Mathematics-Μαθηματικά  και A for Art!

Αλήθεια, πως μπορεί να συνδεθεί η Τέχνη με την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά; Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση S.T.E.M. (E3STEM- Sience| Technology| Engineering| Mathematics- www.e3stem.edu.gr) συνδιοργανώνουν μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τα εργαστήρια STEΑM είναι μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε διαδραστικά και αλληλεπιδραστικά εργαστήρια για να μάθουν πώς η Τέχνη συμβάλλει στη δημιουργία ή στην κατανόηση ενός επιστημονικού ζητήματος και πώς αναπτύσσεται η Υπολογιστική σκέψη μέσα από την Τέχνη.

Όταν η Τέχνη συναντά την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά, τότε η έμπνευση, η έκφραση, η σκέψη, οι ιδέες, η φαντασία, οι κατασκευές και η δημιουργικότητα που πηγάζουν από τον μαθητή, αποτελούν θεμέλια αναζήτησης γνώσεων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων και στάσεων στο σύγχρονο επιστημονικό, τεχνολογικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Ο μαθητής σχεδιάζει, κατασκευάζει, δημιουργεί και αναπτύσσει την συμμετοχή του στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να διαμορφωθεί μελλοντικά σε έναν Υπεύθυνο Πολίτη με αυτοπεποίθηση και κριτική σκέψη. Κι έτσι το A (for Art) βρίσκει το χώρο του στο STEAM!

* Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα τω εργαστηρίων εδώ.
* Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές: Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού και Α ,Β  Γυμνασίου
* Σχεδιασμός- Επιμέλεια- Συγγραφείς Δραστηριοτήτων: Δρ. Σαράντος Ψυχάρης, Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης
* Πληροφορίες: Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579