Το σκοτάδι είναι πράσινο - Η... πράσινη ιστορία φέρνει χριστουγεννιάτικα δώρα για όλα τα παιδιά!

Το σκοτάδι είναι πράσινο - Η... πράσινη ιστορία φέρνει χριστουγεννιάτικα δώρα για όλα τα παιδιά!

«Κύριες και κύριοι! Καλώς ορίσατε στο θέατρο μας! Δυο κούκλες είμαστε θεατρικές σε αδιέξοδο μεγάλο, πώς να βοηθήσουμε μαζί το έρμο το περιβάλλον;»

Ο Τάκης ο Ανακυκλωτάκης και η Μίνα η Εξοικονομίνα μπαίνουν σε περιπέτειες, όταν το Μ.Ε.Τ.Ρ.Ο., το Μηχάνημα Εκτίμησης της Ρύπανσης Όλων ξεκινά τη λειτουργία του. Αντιμέτωποι με τον κ. Σπαταλόπουλο και τον Πύρρο τον Εμπρηστίδη, το περιβάλλον και η ζωή τους είναι στα όρια της απόλυτης καταστροφής. Πώς θα ξεπεράσουν, άραγε, τις δυσκολίες; Μήπως το κλειδί είναι τα παιδιά;

Η Ταξιθέατρια που ονειρευόταν πάντα να γίνει τσιχλόφουσκα, οδηγεί τους θεατές σε μια διαδραστική θεατρική παράσταση με τρεις ηθοποιούς, σε ένα ταξίδι εξεύρεσης λύσεων, με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών, ανεμογεννήτριων, κινητών και των μικρών θεατών! Στο κέντρο όλων βρίσκονται πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον: Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Προστασία των δασικών εκτάσεων.

Με κοστούμια και σκηνικά από ανακυκλώσιμα υλικά, η παράσταση ανοίγει το δρόμο για την επαναχρησιμοποίηση. Τα παιδιά θα γελάσουν και θα συγκινηθούν, θα μάθουν για τις ανανεώσιμες πηγές και, κυρίως...θα πάψουν να φοβούνται το σκοτάδι. Πώς αλλιώς; Αφού το σκοτάδι...είναι πράσινο.

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Καθημερινές για σχολεία

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αθηνά Χατζηαθανασίου

Σύλληψη ιδέας-Εικονογράφηση-Γραφιστική επιμέλεια: Εύα Λαμπάρα

Πρωτότυπη μουσική: Ανδρέας Αναγνωστόπουλος 

Ενορχηστρώσεις: Χρίστος Σερενές

Σκηνικά: Ευγενία Βησσαρίου

Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας 

Επιμέλεια: Ελένη Παπαϊωάννου

Βίντεο: Νάλια Ζήκου

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Teaser: Νάλια Ζήκου, Ανδρέας Βαλάσης (Drone)

Location Manager: Θωμάς Σιαμπέκας

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Χατζηβασιλείου

Εταιρία Παραγωγής: Καλλιτεχνική Εταιρία CALD, 2160048271

Παίζουν: Ειρήνη Δένδη, Άντα Κούγια, Αντώνης Σανιάνος
Στο βίντεο εμφανίζονται οι: Γιώργος Γιαννακόπουλος, Πασχάλης Μερμηγκάκης
Ακούγεται η φωνή του Νίκου Καραστεργίου 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.