Το προσωπικό του ΕΜΣΤ «αφηγείται» τις συλλογές του

Το προσωπικό του ΕΜΣΤ «αφηγείται» τις συλλογές του

Το προσωπικό του ΕΜΣΤ μοιράστηκε μέσα από τα social media του μουσείου περιγραφές για έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση της μόνιμης συλλογής του. Ο καθένας επέλεξε ένα έργο συνοδευόμενο από μια φράση, την προσέγγισή του και σύνδεση μαζί του. 

Η συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Smartify ξεκίνησε το 2017. Oι επισκέπτες, μέσω της εφαρμογής, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης μέσω της εικόνας, μπορούν να σκανάρουν τα έργα, με τις έξυπνες συσκευές τους, κινητά ή τάμπλετ και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τα έργα, καθώς και να δημιουργήσουν την δική τους "προσωπική" συλλογή.
Την περίοδο που μείναμε όλοι σπίτι, συνδέθηκαν οι δύο ιδέες: οι αφηγήσεις του προσωπικού του ΕΜΣΤ έγιναν μικρά βίντεο, δημιουργώντας μια εναλλακτική ξενάγηση την οποία μπορείτε να δείτε και να ακούσετε σε αυτό το link: https://smartify.org/tour/emst-collection-by-the-museum-staff.
* Οι αφηγήσεις στην ιστοσελίδα του Smartify είναι στα αγγλικά.
* Αν κατεβάσετε την εφαρμογή θα βρείτε τις αφηγήσεις και στα ελληνικά
* Τα βίντεο δημιουργήθηκαν από την Agata Rucińska

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.