ΑΝΑΒΟΛΗ | Το Πράγμα Jazz Sextet στην Ταράτσα του Gazarte!

ΑΝΑΒΟΛΗ | Το Πράγμα Jazz Sextet στην Ταράτσα του Gazarte!

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την Αττική, η εκδήλωση αναβάλλεται.

Το Πράγμα, η ορχήστρα του πιανίστα Κωστή Χριστοδούλου, κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ “Year of the Thing” και το παρουσιάζει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στην Ταράτσα του Gazarte!

Οχτώ χρόνια μετά την πρώτη, ομότιτλη κυκλοφορία, ο καινούργιος δίσκος του Πράγματος αποτελείται από πρωτότυπη μουσική που, ενώ βασίζεται στην παράδοση του swing και των blues (Charles Mingus και Duke Ellington), προεκτείνεται σε modal ήχους (Sun Ra και John Coltrane) που συνθέτουν ένα τοπίο διαλογισμού. 

Η αναζήτηση αυτή, απ’ τα boogie-woogie της Νέας Ορλεάνης στις τελετές τσαγιού της Απω Ανατολής, είναι κατά βάση μια δημιουργική αναζήτηση με στόχο τη χαρά -για τους μουσικούς και τους ακροατές.

Τη σταθερή πλέον εδώ και χρόνια ομάδα του Πράγματος αποτελούν οι: Μάνος Θεοδοσάκης (τρομπέτα), Δημήτρης Τσάκας (άλτο σαξόφωνο), Τάκης Πατερέλης (τενόρο σαξόφωνο/φλάουτο), Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο) και Σεραφείμ Μπέλλος (τύμπανα).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.