Το νησί των σκλάβων |Θέατρο Κωφών

Το νησί των σκλάβων |Θέατρο Κωφών

Θαυμάσια. Η εμπειρία της παράστασης του θεάτρου Κωφών Ελλάδος. Με μια εκφραστικότητα μοναδική - κυρίως από τους μη ακούοντες - και έναν εντυπωσιακό, μεταξύ των ηθοποιών, συγχρονισμό, σχηματίστηκε το νησί των εξεγερμένων σκλάβων, όπου, δύο αριστοκράτες και οι υπηρέτες τους ναυαγούν. Στον παράξενο αυτό τόπο, αναπτύσσεται ένα βίαιο παιχνίδι εξουσίας. Ο αφέντης γίνεται δούλος και ο δούλος αφέντης, επισημαίνοντας πως η κοινωνική ταυτότητα του ατόμου μπορεί να ξεπερνάει τη θέληση του ή ότι η εξουσία - του ανθρώπου απέναντι σε άνθρωπο - είναι γοητευτική.

 

Ο κάθε ρόλος αποτελείται ουσιαστικά από ζεύγη ενός ακούοντα και ενός μη ακούοντα. Συντελείται παράλληλη αφήγηση σε δυο διαφορετικές μορφολογικά γλώσσες (νοηματική και «ομιλουμένη»), ίδιες όμως στην ουσία τους, καθώς έχουν να μοιραστούν ένα κοινό νόημα.  

Κορυφαίος τόπος η νοηματική εκτέλεση του τραγουδιού «καρδιά μου καημένη».

«Ευχόμαστε αυτή η μέρα να είναι η πιο ωφέλιμη που ζήσατε ποτέ. Αντίο».

Χριστίνα Θάνου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.