Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» συμμετέχει στη Διεθνή Μέρα Μουσείων

Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» συμμετέχει στη Διεθνή Μέρα Μουσείων

Τα Μουσεία εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Διαφυλάσσοντας με σεβασμό την ιστορική μνήμη και την παράδοση αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να υπηρετήσουν τις ανάγκες του. Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» συμμετέχει στον διεθνή εορτασμό των Μουσείων 2019 με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 | 18:30
Θα γίνει παρουσίαση του καταλόγου του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου». Επίσης θα γίνει παρουσίαση προφορικής μαρτυρίας από ηχογράφηση-βιντεοσκόπηση συνέντευξης μαθητών της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας με απόγονο των Μικρασιατών προσφύγων. Θα ακολουθήσει η βράβευση των 10 καλύτερων ζωγραφιών, αποτέλεσμα του διαγωνισμού ζωγραφικής που διεξήχθη στα σχολεία από τις 26/03/2019 έως τις 06/05/2019. 

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 | 19:00
Διανυκτέρευση στο Μουσείο - Sleepover
Το Μουσείο οργανώνει για 5η συνεχή χρονιά διανυκτέρευση εντός του χώρου του (sleep over)  η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή παιδιών  ηλικίας από 10 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή έμπειρων παιδαγωγών και συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μουσική, θεατρικό παιχνίδι, ανάγνωση παραμυθιών κ.ά.

Δευτέρα 13 - Κυριακή 19 Μαΐου 2019
Έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών των σχολείων της πόλης μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Ζωγραφίζω την πόλη μου». Οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους στα εικαστικά, κλήθηκαν να αποτυπώσουν ζωγραφίζοντας σε χαρτί, μέσα από το δικό τους βλέμμα, την πόλη μας. Όσοι έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής εκθέτουν τα έργα τους στην αίθουσα του Ιδρύματος.

 

* Περισσότερες πληροφορίες: 2132049155