Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας «ανοίγει τις πόρτες του» μέσα στο σπίτι μας

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας «ανοίγει τις πόρτες του» μέσα στο σπίτι μας

Τη δύσκολη αυτήν περίοδο που διανύουμε, τo Moυσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έχει βρει τρόπους να έρθει εκείνο κοντά μας και να μας συντροφεύσει στο χώρο μας. Ενώ παραμένει και πάλι κλειστό εφαρμόζοντας τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, "ανοίγει τις πόρτες του" και μας υποδέχεται διαδικτυακά μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Ένα υπέροχο ταξίδι εικονικής πραγματικότητας όπου μέσα από τη ψηφιακή τεχνολογία μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε όλη την ομορφιά της φύσης που είναι συγκεντρωμένη στους χώρους του Μουσείου αλλά και να παρακολουθήσουμε ομιλίες, βίντεο και ταινίες σχετικές με αυτήν, απλά ανοίγοντας την οθόνη του υπολογιστή μας, του κινητού, ή του τάμπλετ. 

1. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΑΣ
Με την καινοτόμο Διαδραστική Εικονική Περιήγηση 360o ** (Virtual Tour) του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, δίνεται η δυνατότητα περιήγησης σε όλες τις μόνιμες Εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας (Βοτανικής, Υδροβιολογίας, Χερσαίας Ζωολογίας, Γεωλογίας, Παλαιοντολογίας), διασφαλίζοντας μια πλήρη εικόνα της φυσικής κληρονομιάς που διαθέτει / διαφυλάττει το Μουσείο.
Για να μπείτε στην εφαρμογή πατήστε:
Για την ελληνική έκδοση εδώ.
Για τη ξενόγλωσση έκδοση εδώ.
* Μέσα στην αρχική εικόνα της εικονικής περιήγησης υπάρχει το Σύμβολο i για να αρχίσει η ξενάγηση.
* Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

2. «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Διαδικτυακή επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου ** – Παράρτημα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο ιστορικό Τέμενος Μασταμπά.
Μαθαίνουμε την ενδιαφέρουσα ιστορία του Τεμένους Μασταμπά όπου στεγάζεται το Μουσείο και βλέπουμε «από κοντά» μερικά δείγματα αυτής της πολύτιμης Συλλογής Απολιθωμάτων.
* Μέσα στην αρχική εικόνα της εικονικής περιήγησης υπάρχει το Σύμβολογια να αρχίσει η ξενάγηση.

3. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ 2 ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Δύο ευχάριστα και εκπαιδευτικού χαρακτήρα Διαδικτυακά Παιχνίδια ** που θα μονοπωλήσουν στο σπίτι το ενδιαφέρον των παιδιών ηλικίας έως 6 ετών και άνω των 7 ετών.
α. Παιχνίδι "Λαβύρινθος"
β. Παιχνίδι "Κάρτες Μνήμης"

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

4. e-COLORING:  ΠΑΙΔΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Με το e-coloring, το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου, φέρνει τα ζώα της Έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο σπίτι. Κάθε εβδομάδα υπάρχει ένα διαφορετικό ζώο για την ευχάριστη, ήρεμη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, σε 2 σχέδια:
Ένα για μικρότερα και ένα για μεγαλύτερα παιδιά. Αλλά εκτός από τη ζωγραφική, παρέχονται κι ενδιαφέροντα στοιχεία για όλα τα ζώα.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

5. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ OMIΛΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Παρακαλουθήστε μερικές από τις Ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ μέσα από τον λογαριασμό Y-Τube του Μουσείου. Δείτε τις Ομιλίες εδώ.

6. "Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ": ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Η Υπεύθυνη Εργαστηρίου Υδροβιολογίας του ΜΓΦΙ Χριστίνα Γιαμαλή, μέσα από 3 βίντεο, εξηγεί στα παιδιά τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας του και τα προτρέπει να γίνουν οι ίδιοι εξερευνητές/επιστήμονες, καθώς και καλλιτέχνες!
1ο βίντεο: Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ
2ο βίντεο: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
3ο βίντεο: ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΡΧΑΡΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

7.  ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ !
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεχίζοντας δυναμικά τη συνεργασία με την Αμερικάνικη εταιρεία SkySkan προβάλλει μόνο διαδικτυακά τη βραβευμένη ταινία παραγωγής SkySkan**: “To Space and Back”.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

(**) Η Εφαρμογή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΚΕΜ «Καινοτόμες Εφαρμογές Μουσείων» το οποίο χρηματοδοτείται από τη Δράση ΕΡΕΥΝΩ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ.
Φωτό: Aλέξανδρος Καραίσκος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.