«Το Κουτί» | Ένα τρανζίστορ, δύο γυναίκες και μια χωματερή

«Το Κουτί» | Ένα τρανζίστορ, δύο γυναίκες και μια χωματερή

Δύο γυναίκες, μοιράζονται τη ζωή τους και ανταγωνίζονται η μία την άλλη για τη θέση τους  σ΄ ένα δυστοπικό περιβάλλον. Ένα  τρανζίστορ, σαν άλλο κουτί της Πανδώρας ανασύρει, κάθε φορά που το ανοίγουν ή ανοίγει από μόνο του, σπαράγματα ιστορίας. Οι ίδιες μεταμορφώνονται σε ιδιότυπες περσόνες,   ακροβατούν ανάμεσα σε ιστορικά γεγονότα και τις δικές τους ιστορίες που γίνονται δικές μας, αφού η ελπίδα, η προσμονή για το καλύτερο είναι προσδοκία όλων. Η φαντασία και η πραγματικότητα αναμιγνύονται σε βαθμό που να αναρωτιόμαστε αν αυτά τα πλάσματα υπάρχουν.  

‘Ο, τι εκτυλίσσεται στα μάτια των θεατών θα μπορούσε να είναι η παράσταση ενός παράξενου τσίρκου, ένας καθρέφτης της δικής μας ανάγκης για μια θέση σ΄ έναν καλύτερο κόσμο.

Κείμενο : Βίκυ Θαλασσινού

Σκηνοθεσία : Ιωάννα Ρούσσου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νέλλη Πουλοπούλου

Δραματολόγος: Λεωνίδας Παπαδόπουλος 

Σκηνικά: Ράνια Αντύπα 

Κοστούμια: Ιερονίκη Πιπεράκη 

Μουσική: Νίκος Τουρνάκης

Φωτογραφία video: Μιρέλα Σδούκου 

Παίζουν: Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου

Συγγραφικό Σημείωμα

«Το ζήτημα του εγκλωβισμού. Η ανάγκη για το δικό μας χώρο. Η επίφαση της ελευθερίας που καταδυναστεύεται. Τα αόρατα σύνορα. Μια αέναη προσπάθεια διαφυγής από τον ίδιο μας τον εαυτό. Ένα παιχνίδι ρόλων που μας ανατίθεται από έναν αόρατο επιτηρητή. Η δυστυχία του κόσμου παραμορφώνεται στο σπασμένο χαμόγελο ενός κλόουν που είναι η ίδια μας η ύπαρξη. Ένα κείμενο με αφορμή το Μύθο. Μια παράσταση με αιτία τη ζωή».

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.