Το κορίτσι του λύκου |Ομάδα Terre de Semis

Το κορίτσι του λύκου |Ομάδα Terre de Semis

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ ΣΤΟ deBόp

«Διεκδίκησα το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου: να εξαφανίζομαι χωρίς να δίνω λογαριασμό για την εξαφάνιση μου». 

Το άγνωστο, μέχρι πριν, έργο του Γάλλου συγγραφέα Κριστιάν Μπομπέν ζωντανεύει στη σκηνή από την Ειρήνη Φαναριώτη, σε σκηνοθεσία και μετάφραση δική της και της ομάδας Terre de Semis. Ένας μονόλογος που ξεκινάει στην αρχή ψιθυριστά, αλλά σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του, σου κραυγάζει την αλήθεια του σε χαμηλούς τόνους στο αυτί και την καρδιά.

Τη «Λούσι», την ηρωίδα του έργου, την παρακολουθούμε σε όλη την πορεία της ζωής της. Από τα πρώτα της βήματα, στην αστάθεια του περιβάλλοντος της οικογένειάς της, μέχρι τη δημιουργία της δικής της οικογένειας, προσπαθώντας να βρει τις δικές της ισορροπίες. Γελάμε μαζί της, συγκινούμαστε, ταξιδεύουμε στον όμορφο κόσμο του τσίρκου, των κήπων και των αλύτρωτων πόθων που μας καίνε αδιάκοπα. Η Λούσι είναι μία ηρωίδα που ζει έντονα το κάθετι, μας παρασύρει στην αλήθεια της και επιθυμούμε την έντονη τάση της για ελευθερία. Ποιος είναι όμως ο λύκος; Όλα έχουν τον συμβολισμό τους. 

Η Ειρήνη Φαναριώτη απέδωσε υπέροχα όλα αυτά τα νοήματα του έργου, μας μετέφερε σε έναν κόσμο με παπαρούνες και ζεστασιά, με κλόουν και ακροβάτες, αλλά και σε ταξίδια προσωπικά που κρύβουν στιγμές μοναξιάς και αγωνίας, χαράς και λύπης. Η ανάγκη της όμως, όπως και του κάθε ανθρώπου, είναι η ελευθερία, με όποιο τίμημα. Άλλωστε «θέλειν αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Το ταξίδι της Λούσι θα κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο. Είναι μία παράσταση που συνιστούμε ανεπιφύλακτα. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Ομάδα Terre de Semis, Ειρήνη Φαναριώτη 

Επιμέλεια κίνησης: Χαρά Κότσαλη

Σκηνικά - Κοστούμια: Τίνα Τζόκα

Βοηθός σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου

Παίζει η ηθοποιός: Ειρήνη Φαναριώτη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.