Το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών στρώνεται φέτος διαδικτυακά!

Το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών στρώνεται φέτος διαδικτυακά!

Το Φεστιβάλ των Καννών (Festival international du film de Cannes) είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς κινηματογράφου και διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1939 στο γαλλικό θέρετρο των Καννών. Για πρώτη φορά, το 1968, κι ενώ είχε ξεκινήσει, διακόπηκε λόγω των φοιτητικών εξεγέρσεων του Μάη του '68 και κατόπιν απόφασης της επιτροπής των Κλοντ Λελούς, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Φρανσουά Τρυφώ, Λουί Μαλ και Ρόμαν Πολάνσκι. Φέτος, το φεστιβάλ ακυρώνεται λόγω της πανδημίας για δεύτερη φορά στην ιστορία.

Παρόλα αυτά, ο Thierry Frémaux, διευθυντής του φεστιβάλ, ανακοίνωσε μία πρωτοπόρα online παρουσία του, ώστε να υποστηρίξει την παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία μέσω του Marché du Film Online που σκοπεύει να αναδημιουργήσει την εμπειρία της «αγοράς» των Καννών με διαδικτυακές δράσεις σε πραγματικό χρόνο.

Το Marché du Film Online θα διαρκέσει από τις 22 ως και τις 26 Ιουνίου και θα προσπαθήσει να μεταφέρει τη λάμψη του φεστιβάλ στους κινηματογραφόφιλους ανά τον κόσμο.

Τι θα περιλαμβάνει:

- Virtual booths και pavilions για να ανακαλύψετε αποκλειστικά φιλμς και παραγωγές

- Δυνατότητες για διοργάνωση online συναντήσεων με επαγγελματίες του χώρου από όλο τον κόσμο

- Διαδικτυακές προβολές ταινιών με πάνω από 15 virtual κινηματογραφικές αίθουσες

- Συνέδρια σε ψηφιακό περιβάλλον (Cannes Docs, Cannes XR, Producers Network, Frontières)

- Δυνατότητα παρακολούθησης έργων μέσω VR

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.

photo credits: Alexandra Fleurantin | Cannes at Night

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.