Το Ινστιτούτο Julius Stern συναντά την Underground Youth Orchesrta

Το Ινστιτούτο Julius Stern συναντά την Underground Youth Orchesrta

Η Underground Youth Orchestra συνεχίζοντας την συνεργασία της με ιδρύματα του εξωτερικού, υποδέχεται τέσσερις νέους σολίστ από το Ινστιτούτο Julius Stern και το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια τεχνών στον κόσμο, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Η συναυλία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, περιλαμβάνει έργα των J.S. Bach, G.P. Telemann, C.M. von Weber και F.Schubert και πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Η Underground Youth Orchestra μετά από δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με Γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς. Στόχος της είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε masterclasses  με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη. Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης. 

Η Underground Youth Orchestra επιχορηγείται και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Πρόγραμμα:

Georg Philipp Telemann (1681-1767) 

Κονσέρτο για βιόλα και ορχήστρα G-Dur TWV 51:G9 15

1. Largo

2. Allergo

3. Andante 

4. Presto

Σολίστ: Lucilla Rudolph

Johann Sebastian Bach (1685-1750) 

Κονσέρτο για δύο βιολιά και ορχήστρα  d-Moll BWV 1043 16

1. Vivace

2 .Largo ma non tanto

3. Alegro 

Σολίστ: Kira Koch, Roman Spirin

Carl Maria von Weber (1786-1826)

Κονσερτίνο για κλαρινέτο και ορχήστρα Es-Dur op. 26 9

Σολίστ: Luise Geschner 

Franc Schubert (1797-1828) 

Συμφωνία No 8 Σι ελάσσονα, D. 759

I. Allegro Moderato 

II. Andante con moto

Διεύθυνση: Κώστας Ηλιάδης 

Με την ευγενική στήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.