Το Grand Palais μας ξεναγεί στην μεγαλύτερη ανασκαφή της Πομπηίας

Το Grand Palais μας ξεναγεί στην μεγαλύτερη ανασκαφή της Πομπηίας

Η ιστορία της Πομπηίας συνεχίζει να ξετυλίγεται στους αιώνες. Κάθε γενιά ανακαλύπτε εκ νέου την ιστορία της και την ερμηνεύει βάσει σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών.

Οι ανασκαφές συνεχίζουν να φέρνουν στο φως ίχνη της καθημερινότητας της σκεπασμένης από τη λάβα του Βεζούβιου, ιταλικής πόλης, όπως κοσμήματα, γλυπτά και αντικείμενα αγγειοπλαστικής.

Νέες ανασκαφές ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια ως μέρος ενός έργου μεγάλης κλίμακας για τη μελέτη ευρύτερων περιοχών της Πομπηίας.
Μερικά από τα εξαιρετικά ευρήματα εκτίθενται στην έκθεση του Grand Palais μαζί με εικονικές ανακατασκευές και μπορείτε κι εσείς να τα ανακαλύψετε online εδώ.

Videos
Κατάλογος της έκθεσης
Εικονική πραγματικότητα
Ζωγραφική
Ακουστικός Οδηγός
Παιχνίδια

Απολαύστε το Σπίτι με τον Κήπο, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του, το Σπίτι της Λήδας ή εκείνο του Ωρίωνα με τα πλούσια ψηφιδωτά και «περπατήστε» σε μια εντυπωσιακή έκθεση βιώνοντας την εμπειρία της μεγαλύτερης εκστρατείας ανασκαφής, που λειτουργεί σαν χρονομηχανή και μας πηγαίνει πίσω στην ιστορία.

Στο κανάλι του Grand Palais στο YouTube μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε βίντεο σχετικά με την έκθεση.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.