Το Good Design Show Europe στην Αθήνα!

Το Good Design Show Europe στην Αθήνα!

Η έκθεση για το θρυλικό πρόγραμμα σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής GOOD DESIGN® με τίτλο GOOD DESIGN® SHOW EUROPE ταξιδεύει στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι στις 10 Ιουλίου.

Το GOOD DESIGN® βραβεύει κάθε χρόνο σχεδιαστές για την αρτιότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία των έργων τους. Πρόκειται για ταλαντούχους δημιουργούς που προωθούν το σχέδιο ως την τέχνη της εξέλιξης, την τέχνη ενός καλύτερου μέλλοντος.

Φέτος, το GOOD DESIGN® γιορτάζει την 70η επέτειό του με μία αφιερωματική έκθεση με τίτλο "GOOD DESIGN® SHOW EUROPE 2020" στο THE EUROPEAN CENTRE, Μητροπόλεως 74, Αθήνα, Ελλάδα, με βραβευμένα προϊόντα και γραφικά από το GOOD DESIGN® 2019-2020.

Μερικές από τις συμμετέχουσες εταιρείες: Alessi s.p.a, Bibilō, Ducati Motor Holding, Grohe AG ,Grønlund Design, Helly Hansen A.S., Jozeph forakis ... design, KARBONADO, Karim Rashid, Rado Watch Co. Ltd, Logitech, Rugs -Kristiina Lassus, WATCHPEOPLE GmbH, X- Technology Swiss.

Με οδηγό τη φράση "Build A Better World Now", κτίρια και προϊόντα που πρεσβεύουν την πιο προηγμένη πράσινη προσέγγιση, σχέδια και έργα αρχιτεκτονικής στα οποία απονεμήθηκε το βραβείο GREEN GOOD DESIGN®, επίσης θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: Touloukian Touloukian Inc., OFFICE52 ARCH, Peter Kunzia Architects, ALPES Green Design & Built.

To GOOD DESIGN® SHOW EUROPE 2020, διεξάγεται υπό την αιγίδα του The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και του The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies και παρουσιάζει τους κορυφαίους σχεδιαστές και κατασκευαστές της Ευρώπης υπογραμμίζοντας τα πιο καινοτόμα σχέδια σε ποικίλους τομείς, από την τεχνολογία και τα έπιπλα έως τον ιατρικό εξοπλισμό, γραφικά και αυτοκίνητα.

70 Χρόνια GOOD DESIGN®, 1950-2020

Στην 70η χρονιά του, το πρόγραμμα GOOD DESIGN® είναι το παλαιότερο και το πιο διάσημο πρόγραμμα βραβείων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τον πρώην επιμελητή του MoMA, Edgar Kaufmann, Jr., μαζί με πρωτοπόρους στον μοντέρνο σχεδιασμό, όπως ο Charles και ο Ray Eames, ο Russel Wright, ο George Nelson και ο Eero Saarinen. Το GOOD DESIGN® τιμά τα ετήσια επιτεύγματα των καλύτερων σχεδιαστών, αλλά και κατασκευαστών για την επιτυχία τους.

Το σήμα του GOOD DESIGN® θεωρείται διεθνώς ως το σήμα αριστείας σχεδιασμού, αναγνωρίζοντας τις πιο εξαιρετικές και ριζοσπαστικές δημιουργίες στον κόσμο του σχεδιασμού. Από το 1950, περισσότερες από 40.000 δημιουργίες έχουν απονεμηθεί με το βραβείο για την καινοτομία τους.

Για πάνω από επτά δεκαετίες από την έναρξή του, το Chicago Athenaeum συνεχίζει την οργάνωση του προγράμματος με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον σύγχρονο σχεδιασμό.

Το GOOD DESIGN® SHOW EUROPE 2020 θα παρουσιαστεί στο THE EUROPEAN CENTRE (Μητροπόλεως 74, Αθήνα) από τις 10 Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2020, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου, και με διευρυνόμενο ωράριο από τις 13:00 έως τις 20:00, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και με βασική μας προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Στον εκθεσιακό χώρο θα μπορούν να εισέλθουν ταυτόχρονα έως και 20 άτομα.

Έναρξη: Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 13.00-20.00

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.