«Το άσπρο μαμά νοσταλγώ», Χριστίνα Μαξούρη

«Το άσπρο μαμά νοσταλγώ», Χριστίνα Μαξούρη

Μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση έρχεται στο café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 6 Αυγούστου από την Μικρή Άρκτο. «Το άσπρο μαμά νοσταλγώ» της Χριστίνας Μαξούρη, δημιουργήθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου, σε στίχους Ελένης Φωτάκη και μουσική Άγγελου Τριανταφύλλου.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια, και με τη συμβολή της ραδιοφωνικής παραγωγού Όλγας Λασκαράτου, επιλέγουν τραγούδια των Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή, Λάγιου, Πλέσσα, Bregovic, Καραϊνδρου, Δεληβοριά, κ.ά., δίπλα σε αυτά του πρώτου της προσωπικού δίσκου και μαζί με τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη στο πιάνο και τον Τάσο Μισυρλή στο τσέλο, αναζητούν μια τρυφερή κι ευαίσθητη ατμόσφαιρα, μετά από αυτήν τη βίαιη και παράξενη περίοδο της «σιωπής» που όλοι ζήσαμε.

Το «Άσπρο μαμά νοσταλγώ» είναι η τρίτη κατά σειρά μουσική παράσταση της Χριστίνας Μαξούρη, μετά τα «Δανεικά Παπούτσια»  και τα «20+1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο». Παρουσιάστηκε για έξι παραστάσεις στον ΣτΝ Club, με 5μελες σχήμα και τις ενορχηστρώσεις του Σταύρου Ρουμελιώτη κι ύστερα σε μικρή περιοδεία στην Ελλάδα, προσαρμοσμένο για πιάνο, τσέλο και φωνή.

Τον Οκτώβρη του 2019, εγκαινίασε τον κύκλο παραστάσεων «Συναισθησία» , στο ολοκαίνουριο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Παίζουν οι μουσικοί:

Χριστίνα Μαξούρη | φωνή
Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης | πιάνο, ενορχηστρώσεις
Τάσος Μισυρλής  | τσέλο

Όλγα Λασκαράτου  | Επιμέλεια προγράμματος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.