«Το αρχείο της ζωής μου» | Θεματικό εργαστήρι

«Το αρχείο της ζωής μου» | Θεματικό εργαστήρι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει θεματικό εργαστήρι, για ενήλικες, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου (ώρα 17:30) στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια, την αξία και την ανάγκη τήρησης αρχείου και θα λάβουν οδηγίες και πρακτικές για τη συγκρότηση του προσωπικού τους αρχείου, ως θεματοφύλακα της προσωπικής τους ιστορίας.

Τι είναι αρχείο; Πώς συγκροτείται; Τι τεκμήρια συνήθως φυλάσσονται; Ποιες είναι οι ηλικίες του αρχείου; Πότε και γιατί χρειάζεται να τακτοποιήσουμε ένα αρχείο; Στη συνέχεια, συνδυάζοντας τη χαρτοκοπτική με την τεχνική του origami, τα χρώματα και τις αναμνήσεις τους θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο άλμπουμ από χαρτί.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.