Το αινιγματικό σινεμά της Angela Schanelec

Το αινιγματικό σινεμά της Angela Schanelec

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Goethe-Institut Athen συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα πλήρη ρετροσπεκτίβα στο έργο της γερμανίδας Άνγκελα Σάνελεκ, μιας από τις πλέον επιδραστικές ευρωπαίες σκηνοθέτριες σήμερα.

Στο πλαίσιο του αναδρομικού αφιερώματος που θα παρουσιαστεί στις 7-12 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στο Goethe-Institut Athen, θα προβληθούν 9 ταινίες μεγάλου μήκους, 1 ταινία μεσαίου μήκους και 3 ταινίες μικρού μήκους. Μεταξύ αυτών και η νέα ταινία, ελληνικής συμπαραγωγής, Μουσική (Music) που κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Καλύτερου Σεναρίου και θα προβληθεί σε πανελλαδική πρώτη προβολή.

Η Άνγκελα Σάνελεκ θα παρευρεθεί σε όλες τις προβολές και θα παραδώσει Masterclass το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Goethe-Institut Athen. To Masterclass, που θα συντονίσει η σκηνοθέτρια, σεναριογράφος και παραγωγός Στέλλα Θεοδωράκη.

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε το καινοτόμο έργο μιας καταξιωμένης δημιουργού!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.