Το 2ο "Cycle of 4ths live" στα Τζάμια Κρύσταλλα
Το Cycle of 4ths, η avant-garde αυτοσχεδιαστική σειρά αφιερωμένη στη σύγχρονη μουσική σκηνή, συνεχίζεται την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026 στα Τζάμια Κρύσταλλα, με τη δεύτερη παράσταση της σειράς.
Μετά την επιτυχημένη πρώτη βραδιά στο Πάνω Σπίτι, το Cycle of 4ths μεταφέρεται στο Μεταξουργείο, παρουσιάζοντας τέσσερα μουσικά σχήματα σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τον σύγχρονο μουσικό πειραματισμό.
Διατηρώντας το ίδιο lineup, οι μουσικοί θα προσαρμόσουν το παίξιμο και την αισθητική τους σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο με διαφορετικές προδιαγραφές από το Πάνω Σπίτι. Αυτή την φορά το ντουέτο της Βίκυς Στείρη & Dario Παπαβασιλείου θα εστιάσει σε έναν ambient, καθαρά ηλεκτρικό ήχο με την χρήση electric organs και effect pedals αξιοποιώντας την αντήχηση του υπογείου στο venue. Ο Δημήτρης Βεντουράκης και η Maya Aghniadis/Flugen θα παίξουν ως ντουέτο με ένα ηλεκτροακουστικό στήσιμο πολλαπλών οργάνων γύρω τους σε μια προσέγγιση που θα συνδυάσει αυτοσχεδιασμό και επιτόπια τραγουδοποιεία, ενώ ο Σωκράτης Τσεντόγλου θα παίξει ένα αυτοσχέδιο σετ free form σόλο τυμπάνων/πιάνου. Το ντουέτο Koulentianos x Liolios θα διατηρήσει τα αυτοσχεδιαστικά του jazz/free improv στοιχεία με χρήση κοντραμπάσου, ηλεκτρικής κιθάρας και ηχητικών πεταλιών επηρεασμένοι από την ιδιαίτερη ακουστική του χώρου.
Το Cycle of 4ths επιστρέφει με μια νέα, διευρυμένη εκδοχή της αθηναϊκής avant-garde σκηνής. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα συλλογικό πείραμα, εξελίσσεται πια σε μια ζωντανή πλατφόρμα όπου μουσικοί, χώροι και κοινό συναντιούνται για να δημιουργήσουν «σύνθεση τη στιγμή που συμβαίνει» με ή χωρίς προκαθορισμένη μορφή, αλλά με απόλυτη εμπιστοσύνη στον διάλογο και την ακρόαση.
Η σειρά θα συνεχιστεί έως τον Μάρτιο σε διαφορετικά venues της Αθήνας, χαρτογραφώντας σταδιακά την πιο ανήσυχη και πειραματική πλευρά της εγχώριας σκηνής.
* Εισιτήρια διαθέσιμα στον χώρο
