«Το 1922 στις Εικαστικές Τέχνες» | Διαλέξεις ιστορίας τέχνης

«Το 1922 στις Εικαστικές Τέχνες» | Διαλέξεις ιστορίας τέχνης

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022), το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει δύο διαλέξεις Ιστορίας της Τέχνης με θέμα «Το 1922 στις Εικαστικές Τέχνες», από την ιστορικό της τέχνης Δέσποινα Παρασκευά.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν, όπως έχει καθιερωθεί, Σάββατο πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, 11:00-12:00

Μικρασιατική Εκστρατεία: εικόνες από μιαν έκθεση

Οι ζωγράφοι Περικλής Βυζάντιος, Σπύρος Παπαλουκάς και Παύλος Ροδοκανάκης στο Μικρασιατικό Μέτωπο: η έκθεση στο Ζάππειο τον Ιούνιο του 1922 και η τύχη των έργων τους. Το ζωγραφικό, φωτογραφικό και κινηματογραφικό έργο του Γιώργου Προκοπίου, σχέδια και ανταποκρίσεις της Θάλειας Φλωρά Καραβία από τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Η Δίκη των Έξι μέσα από τα σχέδια του Περικλή Βυζάντιου. 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, 11:00-12:00

Πάθη και ελπίδες του Μικρασιατικού Ελληνισμού: έργα Μικρασιατών καλλιτεχνών

Οι Φώτης Κόντογλου, Γιώργος Σικελιώτης, Πάνος Βαλσαμάκης, Βάσος Καπάνταης και Θανάσης Απάρτης εικονοποιούν την περιπέτεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

*Στους χώρους του μουσείου τηρούνται τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του covid-19.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.