Της φωτιάς και του αέρα | Θεατρική παράσταση σε online streaming από το Θέατρο Αερόπλοιο

Της φωτιάς και του αέρα | Θεατρική παράσταση σε online streaming από το Θέατρο Αερόπλοιο

To Θέατρο Αερόπλοιο παρουσιάζει την παράσταση «Της Φωτιάς και του αέρα...». Μια χαρούμενη, διασκεδαστική και διδακτική περιπέτεια για τη χρησιμότητα της γνώσης, της μόρφωσης και της εκπαίδευσης. Πράγματα που όλα τα παιδιά, σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν.

Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα μακρινό ταξίδι. Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους. Οι δύο οι μεγάλοι όλο στα όπλα είχαν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο. Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, να γράφει, να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα. Με αυτά τα εφόδια μπαίνουν και οι τρεις στην περιπέτεια που είναι μια περιπέτεια ενηλικίωσης και συμμετοχής στον κόσμο. Ποιος έχει δίκιο; Ποιος θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα;  Ποιος θα τα βάλει με δράκους και δρακόπουλα; Μέσα από δρόμους δύσβατους και μέσα από περιπέτειες ηρωικές και πολύ αστείες, το μικρό βασιλόπουλο τα καταφέρνει με το θάρρος, την εξυπνάδα αλλά και τη γνώση του. Γιατί η ζωή έχει εμπόδια που η δύναμη δεν φτάνει για να τα ξεπεράσεις. Πρέπει να ξέρεις μυστικά, πρέπει να είσαι σοφός και ξύπνιος. Να έχεις διαβάσει βιβλία και να ξέρεις όλα τα γράμματα του κόσμου. Γιατί η χαρά και η ευτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, κερδίζεται στο τέλος με κόπο και αγώνα. Αλλά και με συνεργασία. Έτσι οι ηθοποιοί ζητάνε  την βοήθεια των παιδιών. Τα παιδιά που πάνε σχολείο και διαβάζουν και ξέρουνε πολλά συμμετέχουν και βοηθάνε τους ήρωες να κάνουν το καλό. Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια καθώς το παλικάρι το διαβαστερό και μορφωμένο τους ξεγελάει και τους ξεφεύγει. Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες γενναίους και παραμυθένιους. 

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Ειδικές κατασκευές : Στέλλα Μακρίδου
Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Αθηνά Χατζηαθανασίου

Πληροφορίες
* Τετ 30/12 19:30
   Κυρ 3/1/21 17:30
   Τετ 6/1/21 19:30
   Κυρ 10/1/21 17:30

* Κράτηση εισιτηρίων μέσω viva.gr εδώ.
*
 H παράσταση παρουσιάζεται μέσα σε οργανωμένο θεατρικό σκηνικό στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, με κοστούμια, ήχο, μονταρισμένα πλάνα, από γύρισμα που έχει πραγματοποιηθεί με επαγγελματικό προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό (κάμερες 4K, επαγγελματικά μικρόφωνα και κάρτες ήχου) που εγγυάται εξαιρετική ποιότητα στο θέαμα (εικόνα και ήχο).
* Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση έως και τρεις ώρες μετά την αρχική προβολή.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.