«Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου» | Σκην.: Δέσποινα – Ντορίνα Ρεμεδιάκη

«Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου» | Σκην.: Δέσποινα – Ντορίνα Ρεμεδιάκη

«έλα και πάρε την καρδιά σου και βαλ’ την στη θέση της»

Ένα ακόμη δείγμα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας θα παρουσιαστεί στο θέατρο Πορεία και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Νέο Αίμα». Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο έργο με τον παράξενο τίτλο Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου, που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής και που υπογράφει η Αργυρώ Βώβου.

Ο θάνατος απεργεί και η γη έχει γεμίσει με… εν αναμονή νεκρούς. Η Σάνα ανυπομονεί να πεθάνει, έχει δοκιμάσει όλες τις μεθόδους αυτοκτονίας, αλλά όλες έχουν αποτύχει αφήνοντάς τη με ένα γκραν-γκινιόλ «πτώμα». Στην αποβάθρα ενός σταθμού, ο Μίκυ θα της μιλήσει για μια πύλη στον χωροχρόνο, η οποία μπορεί να την οδηγήσει πίσω, στη νύχτα της σύλληψης της. Θα καταφέρει η Σάνα να μπει σε αυτή την τρύπα για να αποτρέψει τη σύλληψή της και να εκμηδενίσει την ύπαρξη της; Ή θα την προλάβει η λήξη της απεργίας; Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη στο σουρεαλιστικό έργο που στάζει μαύρο χιούμορ και λύνεται μέσα στην υπαρξιακή συγκίνηση.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η νεαρή σκηνοθέτρια Δέσποινα-Ντορίνα Ρεμεδιάκη, υπότροφος και αριστούχος απόφοιτος της περίφημης σχολής GITIS της Μόσχας. 

Συντελεστές
Συγγραφέας: Αργυρώ Βώβου
Σκηνοθεσία: Δέσποινα – Ντορίνα Ρεμεδιάκη
Σκηνικά - κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Panú
Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου
Κίνηση: Κατερίνα Φώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Γεωργίου
Βοηθοί σκηνογράφου: Κυριακή Φόρτη, Μάρθα Μαύρη
Βοηθός ενδυματολόγου: Αριστέα Στεφανουδάκη
Βίντεο παράστασης - φωτογραφίες – trailer: Χρήστος Συμεωνίδης

Διανομή (αλφαβητικά)
Χριστίνα Μπρέκου
Φανή Παναγιωτίδου
Διονύσης Πιφέας
Αλέξανδρος Σιάτρας

* Σε συγκεκριμένες θέσεις με σειρά προτεραιότητας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία με το ταμείο του θεάτρου για τα εισιτήρια ΑΜΕΑ.
** Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.