Τι απέγινε η Έλι (2009), του Ασγκάρ Φαραντί

Τι απέγινε η Έλι (2009), του Ασγκάρ Φαραντί

Μια ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί, με βραβεία σε πάνω από 20 Φεστιβάλ Κινηματογράφου διεθνώς.

Μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία, ο Αχμάντ ξαναγυρίζει στην Τεχεράνη και οι παλιοί συμφοιτητές του απ΄το πανεπιστήμιο οργανώνουν προς τιμή του ένα τριήμερο στην Κασπία θάλασσα. Η διασκέδαση αρχίζει αμέσως καθώς όλοι συμμετέχουν στο σχέδιο της Σεπιντέχ, που έφερε μαζί της την όμορφη Έλι, δασκάλα της μικρής κόρης της, με την ελπίδα ότι θα ‘"τα φτιάξει" με τον πρόσφατα χωρισμένο Αχμάντ. Αλλά τα ασήμαντα ψέματα που αρχίζουν να συσσωρεύονται απ’ τη στιγμή που η παρέα φτάνει στην παραλία, γίνονται ξαφνικά μπούμερανγκ όταν η Έλι εξαφανίζεται χωρίς κανείς να ξέρει που είναι.

Είπαν για την ταινία:

«Ταινιάρα με τα όλα της! Γνωριμία σε μια εκδρομή. Δράμα και θρίλερ μαζί. Μάθημα σεναρίου, σκηνοθεσίας και υποκριτικής».
Δημήτρης Δανίκας – Τα Νέα

«Μια πρωτότυπη, ζεστή και απόλυτα ικανοποιητική ταινία-έκπληξη από το Ιράν, που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους δραματικούς χειρισμούς. Ένα έξοχο δράμα χαρακτήρων που δρα διά της ψυχολογικής μετατόπισης».  Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος – LIFO

«Ενα ιρανικό δράμα αντονιονικών προδιαγραφών γύρω από ασφυκτικές σχέσεις» Δημήτρης Mπούρας – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.