«Θρόνος – Αντίκα» | Λιλής Ζωγράφου

«Θρόνος – Αντίκα» | Λιλής Ζωγράφου

«Ο Θρόνος» και ό,τι αυτός μπορεί να συμβολίζει μετατρέπεται σε «Αντίκα» μιας περασμένης εποχής, που όμως η νοοτροπία της παραμένει ζωντανή σε μια εποχή που οι «μεγαλοϊδεατικές» ιδέες και μικροαστικές αντιλήψεις θα έπρεπε να φαντάζουν ως ένα κακό όνειρο. Το έργο της Λιλής Ζωγράφου πιο επίκαιρο από ποτέ, μας περιγράφει την ζωή ενός συμβατικού ζευγαριού, την προσπάθεια που κάνει ο Τεό Ταδούλης (σύζυγος και κατηγορούμενος), να ξεφύγει από την γεμάτη περσικά χαλιά, άχρηστα κουζινικά και μπόλικο ψέμα, ζωή και σύζυγό του.

Ο Τεό Ταδούλης οδηγείται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου προσπαθώντας να εξηγήσει ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα σ’ ένα έγκλημα που παραμένει ανεξιχνίαστο εδώ και 35 χρόνια.
Ένας μονόλογος αποκαλυπτικός και με χιούμορ, περιλαμβάνει όλες αυτές τις προσωπικότητες που συναντούσαμε και συναντάμε καθημερινά, τουλάχιστον σε κάποιο από τα, αν όχι κοντινά μας σπίτια, σίγουρα σε κάποιο του πιο μακρινού περιβάλλοντος.

Συναντάμε την άρνηση μιας γυναίκας να αποδεχθεί την προσωπική της παρακμή και της οικογένειας της, την εκμετάλλευση των αδυνάτων, την συντήρηση μας ψεύτικης ζωής με φαινομενικές κοινωνικές νόρμες και τέλος, μέσα σε όλα αυτά, βλέπουμε και την εντελώς διαφορετική αδερφή της που έχει μπει στο περιθώριο ως «κομουνίστρια» αλλά είναι η μόνη αληθινά ευτυχισμένη προσωπικότητα του έργου.
Στη σκηνή ένας Θρόνος-Αντίκα και η υπέροχη Δέσποινα Γιαννούλη μας ακουμπάει με το ταλέντο και το χιούμορ της. 

Συντελεστές

Κείμενο: Λιλή Ζωγράφου
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Rosa Karac
Ενορχήστρωση - Μουσική: Ντίνος Τσέλης
Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Παπαδοπούλου
Video/trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος
Ερμηνεία: Δέσποινα Γιαννούλη