Θερινή Ακαδημία Μουσικής 2019 | Hellenic American University

Θερινή Ακαδημία Μουσικής 2019 | Hellenic American University

Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Hellenic American University προσφέρει σε νέους μουσικούς -μαθητές και φοιτητές 14-18 ετών, που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο- τη σπάνια εμπειρία συμμετοχής σε ένα ορχηστρικό σύνολο ή/και ένα μουσικό σύνολο μουσικής δωματίου. Σε μια περίοδο τριών εβδομάδων, οι σπουδαστές συνεργάζονται με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες για να προετοιμάσουν και να εκτελέσουν μουσικά έργα μέσα από ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από την Μπαρόκ εποχή έως την μουσική του 21ού αιώνα.

Στη Θερινή Ακαδημία Μουσικής, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη ζωή ενός επαγγελματία μουσικού και έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν γνωστά έργα του ρεπερτορίου στην τελική συναυλία του προγράμματος. Προϋπόθεση είναι να έχουν το δικό τους μουσικό όργανο και σχετική εμπειρία εκτέλεσης.

Προσφερόμενα μαθήματα:
Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Οι σπουδαστές μέσω της εξάσκησης μαθαίνουν και εκτελούν έργα ορχηστρικής μουσικής. Εξασκούνται στην ορθή μουσική φρασεολογία, στο κούρδισμα, στην άρθρωση, στο ρυθμό, σε τεχνικές ανάγνωσης παρτιτούρας και στη λήψη συλλογικών αποφάσεων.
Μουσική δωματίου για Νέους: Οι σπουδαστές μυούνται στη βιβλιογραφία μουσικής δωματίου και ενισχύουν τόσο τις μουσικές τους δεξιότητες όσο και το ομαδικό πνεύμα εργασίας. Προετοιμάζοντας ένα κομμάτι μουσικής δωματίου για να το εκτελέσουν σε συναυλία ανοικτή στο κοινό με το πέρας του μαθήματος, εξοικειώνονται με την έννοια της καθημερινής προετοιμασίας ενός επαγγελματία μουσικού.

Στην Θερινή Ακαδημία Μουσικής διδάσκουν οι: Νίνα Πατρικίδου  και Ευγενία Βοτανοπούλου

* Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής διοργανώνεται με την υποστήριξη της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας «Νίνα Πατρικίδου» υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε συνεργασία με το Σχολείο American Community Schools.
* Πληροφορίες - Εγγραφές: +30 210 368 0950 | Email: admissions@hauniv.edu
* Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 14/6/2019

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.