Θεοί του Μόλενμπεεκ | Ταινία για παιδιά

Θεοί του Μόλενμπεεκ | Ταινία για παιδιά

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τις Ζυρίχης και το Cine Magazine, το Flux Laboratory και η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα παρουσιάζουν την ταινία «Θεοί του Μόλενμπεεκ».

Η συνοικία Μόλενμπεεκ στις Βρυξέλλες βαφτίστηκε από τα ΜΜΕ «Η γειτονιά των Τζιχαντιστών», όταν αποκαλύφθηκε ότι πολλοί από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι είχαν εκεί τη βάση τους. Η επακόλουθη περιθωριοποίηση και δρακόντεια αστυνόμευση της περιοχής άλλαξε μια για πάντα τις ζωές δύο εξάχρονων αγοριών – του Φινλανδού Άατος και του Μαροκινού Αμινέ. Δύο καρδιακών φίλων που ταξίδευαν, με τη δύναμη της φιλίας και της φαντασίας, πολύ μακριά από το μίσος αυτού του κόσμου. Ένα ντοκιμαντέρ για τους αληθινά ιερούς δεσμούς, αυτούς που δεν διαταράσσονται ποτέ.

Η ταινία θα προβληθεί επίσης σε δύο διαφορετικά σχολεία της Αθήνας με αφορμή τον εορτασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Σκηνοθεσία και Σενάριο : Reetta Huhtanen
Διάρκεια : 73’
Γλώσσα : Γαλλικά, Φινλανδικά, Αραβικά, Ισπανικά
Υπότιτλοι : Αγγλικά, Ελληνικά
Θα προσφέρεται ένα σνακ στις οικογένειες
Πληροφορίες: 210 01 08 357 | athens@fluxlaboratory.com

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.