ΑΝΑΒΟΛΗ | Θέατρο Σκιών Γιώργου Αθανασίου | 12 διαφορετικές παραστάσεις

ΑΝΑΒΟΛΗ | Θέατρο Σκιών Γιώργου Αθανασίου | 12 διαφορετικές παραστάσεις

Μαγευτικές φιγούρες κινούνται πίσω από ένα λευκό τεντωμένο σεντόνι, σε έναν «ημιδιαφανή» μικρόκοσμο, που όμως είναι τόσο διακριτός στις παιδικές ψυχές. Πολύχρωμες και συναρπαστικές «σκιές» έρχονται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο «Μεταξουργείο» για να ξεσηκοώσουν μικρούς και μεγάλους, συστήνοντας τον Καραγκιόζη στα παιδιά και θυμίζοντάς τον στους γονείς.

Παρακολουθώντας ένα παιδί τις περιπέτειες του Καραγκιόζη πλάθει και δικές του εικόνες, αφήνει τη φαντασία του να καλπάσει και πίσω από τη διάφανη «μαγική» κουρτίνα, ταξιδεύει με προορισμό το όνειρο, το γέλιο και τη διασκέδαση. Πίσω από ένα θεατρικό παιχνίδι κρύβεται πάντα μια ιδιαίτερη ιστορία, ένα μήνυμα κι ένα παιδικό όνειρο. Μάλιστα, ας μην ξεχνάμε πως ο Καραγκιόζης είναι κι ένα μάθημα ζωής: να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να μαθαίνουμε τον εαυτό μας μέσα από αυτά.

Για 12 Kυριακές, με 12 διαφορετικές παραστάσεις:

12/1 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΩΠΑΣ
19/1 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΙΠΠΟΤΗΣ
26/1 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ
2/2 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ
9/2 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
16/2 Ο ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
23/2 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
1/3 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΝ "Η ΕΛΛΑΣ"
8/3 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ
15/3 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ
22/3 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
29/3 ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

* Εισιτήρια : www.viva.gr, τηλ. 11876 και στο Θέατρο «Μεταξουργείο» τηλ.210-5234382

Ο Γιώργος Αθανασίου, γεννήθηκε στις 7 Μαϊου του 1990 στην Αθήνα. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με ιστορία στο ελληνικό θέατρο σκιών, οπότε από μικρός μυήθηκε σε αυτήν την τέχνη. Σπούδασε Ψηφιακά Συστήματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όμως η καρδιά του ήταν αλλού. Έχοντας ήδη κάνει σπουδές πάνω στην κλασική μουσική και κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών συνέχισε κάνοντας μαθήματα σεναριογραφίας. Έτσι ακολούθησε τη μυθοπλασία και έχει δημιουργήσει ήδη πέντε νέες δικές του παραστάσεις Καραγκιόζη σε σενάριο-σκηνοθεσία. Από 19 ετών ως επαγγελματίας καραγκιοζοπαίχτης παρουσίασε σε όλη την Ελλάδα τον Καραγκιόζη του σε συνεργασία με δήμους, συλλόγους, φεστιβάλ και σχολεία καθώς είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας. Πρέσβευσε τη χώρα μας σε καλλιτεχνική περιοδεία στην Γερμανία μαζί με τον πατέρα του, καθώς και διατηρεί παιδαγωγικά εργαστήρια θεάτρου σκιών στην Αθήνα με σκοπό την διάδοση της τέχνης στη νέα γενιά. Με κεντρικό άξονα την εξέλιξη του θεάτρου σκιών στο σήμερα, η τέχνη του Καραγκιόζη από τον Γιώργο Αθανασίου σίγουρα είναι ένα παιδαγωγικό εργαλείο μα και ένα σπουδαίο μέσο ψυχαγωγίας άμεσο και διαδραστικό.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.