Θεατρικό εργαστήριο με τη σκηνοθέτιδα Άντζελα Μπρούσκου

Θεατρικό εργαστήριο με τη σκηνοθέτιδα Άντζελα Μπρούσκου

Είμαι δολοφόνος, η δουλειά μου είναι να σκοτώνω ανθρώπους.
(με αφορμή τον Ρομπέρτο Τσούκο)

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και η σκηνοθέτης Άντζελα Μπρούσκου, διοργανώνουν ένα τρίμηνο εκπαιδευτικό εργαστήριο με αφορμή το εμβληματικό έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτέρ, «Ρομπέρτο Τσούκο». Το εργαστήριο ξεκινάει στις 10 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2020 (4ωρες συναντήσεις – συνολική διάρκεια 56 ώρες). Το εργαστήριο θα καταλήξει σε παράσταση, που θα παρουσιαστεί στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, τη β' θεατρική περίοδο της σαιζόν 2019-20.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο: Το έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές έχει σαν αφορμή την πραγματική ιστορία του κατά συρροήν νεαρού δολοφόνου που σκότωσε τους γονείς του, έναν επιθεωρητή, ένα παιδί και πολλούς άλλους όπως ο ίδιος ομολογεί στο τέλος. Από τον μύθο στην σύγχρονη πραγματικότητα. 

Έχοντας ως αφετηρία το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν συλλογικά μέσα από διαφορετικές οπτικές και θέσεις. Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στον μυθικό ήρωα και το πραγματικό πρόσωπο; Η προσέγγιση θα είναι ανοιχτή σε όλα τα μέσα και εργαλεία που θα θεωρηθούν χρήσιμα. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες ν’ ανακαλύψουν τρόπους και κώδικες που συμβάλλουν στην σκηνική εγκατάσταση του έργου, ως δράστες και ως δημιουργοί μιας νέας, απρόβλεπτης πραγματικότητας που θα συνδιαλέγεται με τον παρόντα χώρο και χρόνο χρησιμοποιώντας υλικά και από το θέατρο Ντοκουμέντο.

* Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους και σκηνοθέτες.
* Έναρξη εργαστηρίου: 10 Νοεμβρίου.
* Συναντήσεις: κάθε Κυριακή 15:15-19:15
* Συνολική διάρκεια: 56 ώρες
* Αποστολή βιογραφικών: be.with.fabricart@gmail.com  

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.