Τhe Souljazz Orchestra [CAN] w/ Sibu [GR] live | Gagarin 205

Τhe Souljazz Orchestra [CAN] w/ Sibu [GR] live | Gagarin 205

Οι The Souljazz Orchestra είναι ένα εξαμελές συγκρότημα με καταγωγή από την πολυπολιτισμική Ottawa του Καναδά. Σχηματίστηκαν το 2002, από μία παρέα φίλων (Pierre Chrétien, Marielle Rivard, Steve Patterson, Ray Murray, Zakari Frantz και Philippe Lafrenière). Στόχος τους ήταν εξαρχής η δημιουργία ενός πλούσιου μουσικού μίγματος soul, jazz και tropical ήχων, αναμεμιγμένου με κόρνες, vintage πλήκτρα και δυναμικά κρουστά.

Το 2005, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Uprooted. Ένα χρόνο αργότερα, το έντονα πολιτικοποιημένο single Mista President αύξησε τη δημοφιλία τους, ενώ ψηφίστηκε ως ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια στην εκπομπή του Gillers Peterson (BBC). Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν και οι πρώτες υποψηφιότητες του συγκροτήματος για τα καναδικά μουσικά βραβεία Juno, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα το 2016.

Εν τω μεταξύ, η μία κυκλοφορία διαδεχόταν την άλλη. Μετά το ριζοσπαστικό –μουσικά και στυλιστικά– Freedom No Go Die (2007), που περιελάμβανε και το Mista President, ακολούθησαν το ρυθμικό Manifesto (2008) και το acoustic Rising Sun (2010). Στις επόμενες τρεις κυκλοφορίες του (Solidarity-2012, Inner Fire-2014 και Resistance-2015) οι The Souljazz Orchestra εξερεύνησαν τη μουσική παράδοση πολλών χωρών της Ασίας και της Αφρικής, έχοντας πάντα στο πλευρό τους ταλαντούχους μουσικούς της jazz, της latin, της afrobeat και της funk.

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, με τίτλο Under Burning Skies, κυκλοφόρησε το 2017. Με αυτό το άλμπουμ και μία εκτεταμένη παγκόσμια περιοδεία γιόρτασαν τα 15 χρονια της μουσικής τους πορείας. Σε αυτή την περιοδεία έχουν για ακόμα μία φορά την ευκαιρία να επιδείξουν το μεγάλο ταλέντο τους, χάρη στο οποίο μπόρεσαν να μοιραστούν τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως ο Bob Dylan, ο Stevie Wonder και ο Femi Kuti.

Φέτος, δύο χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στη χώρα μας, οι The Souljazz Orchestra επιστρέφουν με καινούριο δίσκο στις αποσκευές τους για δύο live που θα μας… ταρακουνήσουν!

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Gagarin 205 στην Αθήνα και Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στον Πολυχώρο WE στη Θεσσαλονίκη.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.