The Root | Amphicar Studio

The Root | Amphicar Studio

Τι θα μπορούσε να συνδέει τα αστικά θεμέλια με τη μνήμη και το προσωπικό βίωμα; Μπορούν να υπάρξουν νέοι τρόποι διάδρασης μεταξύ της φύσης και του ανθρώπου; Ποιος είναι ο ρόλος της τεχνολογίας σε μια πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται ολοένα και περισσότερο ως άυλη; Η έκθεση διερευνά τη δημιουργία δικτύων κάτω από την επιφάνεια καθώς και τη σημασία της συνδεσιμότητας στην πόλη, στο περιβάλλον, στην τεχνολογία, την προσωπική εμπειρία και την τέχνη. 
Εικαστικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό στρέφουν την προσοχή σε απροσδόκητα σημεία και αξιοποιούν διαφορετικά μέσα όπως εγκαταστάσεις, ζωγραφική, βίντεο και web based έργα, ψηφιακές εκτυπώσεις, murals και γλυπτά, για να αφηγηθούν ιστορίες γύρω από την έννοια του υπογείου και του αθέατου. 

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: !Mediengruppe Bitnik, Μαργαρίτα Αθανασίου, Άγγελος Ακρίδα, Ναταλία Αστραία, Ιάκωβος Βολκώβ, Κυριακή Γονή, Μαρία Διαμαντίδου, Δήμητρα Ζερβού, Τατιάνα Καλλέργη, Ιάσονας Καμπάνης, Πέγκυ Κλιάφα, Μαριλία Κολυμπίρη, Δανάη Νικολαΐδη-Κωτσάκη, Μαρία Μαυροπούλου, Γιώργος Παπαφίγκος & Κωστής Σπανόπουλος, Κυβέλη Ζώη Στενού, Pirro Caridha, Jean-Damien Charmoille, Charlotte Eifler, Anton Kats, The Krank, RIZOM Athens (Γρηγόρης Μυργιώτης, Θάλεια Παρασκευά, Vincent Theunissen), Molly Soda

Επιμέλεια: Φωτεινή Βεργίδου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.