The FUZZTONES ζωντανά στο Κύτταρο!

The FUZZTONES ζωντανά στο Κύτταρο!

Η μυθική μπάντα με τον ήχο που αγαπήθηκε στην Ελλάδα από ένα κοινό που την λατρεύει θα εμφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου στο Κύτταρο στην Αθήνα.

Ο Rudi Protrudi, ο «αιώνιος teenager», έρχεται για μια συναυλία που στα σίγουρα θα εξελιχθεί σε ροκ εν ρολ πάρτι, για να δηλώσει πως το γκαράζ δεν θα πεθάνει ποτέ και να δημιουργήσει στο Κύτταρο την ατμόσφαιρα ενός νεοϋορκέζικου underground κλαμπ.

Για την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα - στο Gagarin - o μουσικός τύπος μίλησε για «το απόλυτο garage punk όργιο, rock n' Roll ύμνοι, δολοφονικά riffs, εθιστικά refrains, ένταση, ενέργεια και δυναμισμός -όλα σε υπερβολικές δόσεις. Ένα εκρηκτικό μείγμα αθάνατης νεοϋορκέζικης αλητείας και βρώμικου cult».

Οι Fuzztones δημιουργήθηκαν το 1980 με βασικά μέλη τον κιθαρίστα Rudi Protrudi και την οργανίστρια Deb O' Nair, που προηγουμένως συμμετείχαν και οι δυο στους Tina Peel, ένα bubblegum punk γκρουπ που σόκαρε με τη σεξουαλική θεματολογία των τραγουδιών του.

Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε από το Fuzz box, ένα εφέ για τα περαλάκια της κιθάρας που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του '60 και χρησιμοποιήθηκε από όλα σχεδόν τα συγκροτήματα της πρώτης έκρηξης του γκαράζ στα 1965-67.

Μαζί με τους Elan Portnoy, Michael Jay και Ira Elliot ηχογράφησαν δυο ιστορικά albums, τα Leave your mind at home και το Lysergic Emanations, με το δεύτερο να φτάνει στο #2 των αμερικάνικων charts. Στο ενεργητικό τους από εκείνη την εποχή (1985) έχουν και ένα album μαζί με τον Screamin' Jay Hawkins - Screamin' Jay Hawkins & The Fuzztones, Live.

Tο συγκρότημα διαλύθηκε γύρω στα 1986, για να επαναδημιουργηθεί δυο χρόνια αργότερα ως προσωπικό πλέον σχήμα του Protrudi, έδρα τη Δυτική Ακτή πλέον και αρκετές ευρωπαϊκές περιοδείες στο ενεργητικό του.

Μετά από δυο κυκλοφορίες το γκρουπ διαλύθηκε ξανά, παραμένοντας ανενεργό για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του '90. Όταν επανασυνδέθηκαν στις αρχές του 21ου αιώνα η Deb O' Nair πήρε θέση ξανά στο όργανο και ο Jordan Tarlow, από τη δεύτερη σύνθεση του γκρουπ, στην κιθάρα. Και παρά το ότι τα μέλη της μπάντας είναι σκορπισμένα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης βρέθηκαν το 2022, σε καιρό πανδημίας,  στο στούντιο και έγραψαν το Encore.

Στις 24 Νοεμβρίου στο Κύτταρο θα ζήσουμε μια βραδιά αθάνατης νεοϋορκέζικης αλητείας και βρώμικου cult.

THE SNAILS

Η βραδιά θα ξεκινήσει ορμητικά από τους Snails που δημιουργήθηκαν το 2005 με μουσικό προσανατολισμό το garage rock n' roll και τις ευρείες επιρροές του. Το πρώτο τους EP με τίτλο Heartbreaker κυκλοφόρησε το 2009 ενώ το πρώτο album τους, με τίτλο το όνομα τους κυκλοφόρησε αρχικά σε cd, τον Μάιο του 2012 και δύο χρόνια αργότερα, το 2014, κυκλοφόρησε και σε βινύλιο. Ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο, Dr. Acid κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Ιούνιο του 2018 συμμετείχαν με το τραγούδι τους, Psycho Train στην ολλανδική συλλογή Down At The Nightclub Vol.2. Τον Μάϊο του 2022 κυκλοφόρησαν ένα ακόμη EP με τίτλο, Little Demon. Πολλά τραγούδια τους έχουν περιληφθεί σε fanzines συλλογές (Πύραυλος, Lost In Tyme, Gew – Gaw). Στις πολλές συναυλίες που έχουν δώσει μοιράστηκαν τη σκηνή, εκτός των άλλων, με τους Jaybirds, Vibravoid, Baby Woodrose, The Nomads, The Sound Explosion, Frantic V, The Yesterday's Thoughts, Oi Polloi κλπ. Οι Snails όλα αυτά τα χρόνια είχαν πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους. Σήμερα στην μπάντα είναι οι: Φουρλάνης Χρήστος (Chris): κιθάρα – φωνή | Καρκανόπουλος Λάμπρος (Lambros K.): κιθάρα – φωνή | Γεωργακόπουλος Σταύρος (Stavros): μπάσο | Επιτροπιάδης Ανέστης (Anestis): drums | [Μελίτης Κώστας: nothing but support]

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.