Θα σε ξαναβρώ στη Λιλιπούπολη!

Θα σε ξαναβρώ στη Λιλιπούπολη!

Ο δημοσιογράφος Μπρίνης, η Όφη Σόφη και ο Παπαγάλος της, η Χιονάτη και ο Πρίγκηπας, ο δόκτωρ Δρακατόρ, ο Δυστροπόπιγκας, ο Μπιξ Μπιξ και η Μπομπίλα, η Πιπινέζα, ο δήμαρχος Χαρχούδας και όλοι οι Λιλιπουπολίτες «έρχονται» στα σπίτια μας για να ψυχαγωγήσουν τους μικρούς και να συγκινήσουν τους μεγάλους.

Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια καθημερινή ραδιοφωνική σειρά «για παιδιά και έξυπνους μεγάλους» που ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το 1976 μέχρι το 1980. Βασίσμένη σε μια ιδέα της Ρεγγίνας Καπετανάκη και της παιδοψυχολόγου Ελένης Βλάχου και κάτω από τη «φτερούγα» του Μάνου Χατζιδάκι (Διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος εκείνη την περίοδο), η εκπομπή «λατρεύτηκε, αλλά και πολεμήθηκε, ίσως επειδή ασκούσε κριτική χωρίς διακρίσεις σε πρόσωπα και θεσμούς».

Η θρυλική σειρά ήταν -κι εξακολουθεί να είναι- πρωτότυπη, τολμηρή, ανατρεπτική, «παιδική αλλά όχι παιδιάστικη» ενώ η υποδειγματική της ποιότητα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μιας θαυμάσιας ομάδας συνεργατών με μεράκι, κέφι και πολύ ταλέντο. Τα κείμενα ήταν της Μαριανίνας Κριεζή και της Άννας Παναγιωτοπούλου, οι συνθέσεις των: Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Κυπουργού και Νίκου Χριστοδούλου ενώ τραγουδούσαν οι Σπύρος Σακκάς, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Αντώνης Κοντογεωργίου και Νένα Βενετσάνου. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που ακούγονταν στην σειρά ήταν οι: Βασίλης Μπουγιουκλάκης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Σταμάτης Φασουλής, Λευτέρης Βογιατζής, Σαπφώ Νοταρά, Λυδία Κονιόρδου, Αλέκα Παΐζη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ράνια Οικονομίδου, Πέπη Οικονομοπούλου, Μίνα Αδαμάκη, Θόδωρος Μπογιατζής, Νίκος Τσιλούνης, Σταύρος Μερμήγκης, Λάμπρος Τσάγκας και Μίμης Χρυσομάλλης.

Από το σύνολο των εκπομπών έχουν διασωθεί μόνο 74 τις οποίες μπορείτε να ακούσετε εδώ:
 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.