Τεχνικές ενδυνάμωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς

Τεχνικές ενδυνάμωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς

Η σύγχρονη συνθήκη έχει καθηλώσει όλους μας στους ιδιωτικούς μας χώρους.
Αυτο δε σημαίνει ότι εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας ούτε ότι χρειάζεται να παύσουμε κάθε δράση μας και να βυθιστούμε στην απραξία και στην θλίψη.
Αντίθετα η διατήρηση της δράσης μας, η μεταξύ μας επικοινωνία με ασφαλείς οδούς και η θετική στάση στα πράγματα συμβάλλουν στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στην καλή μας διάθεση.

Μέσω διαδικτύου μπορούμε κάλλιστα νε παραμείνουμε ενεργοί και να δημιουργούμε, αφού τούτο τον καιρό δεν πραγματοποιούμε συναντήσεις διά ζώσης.

Η παρακάτω προτεινόμενη εκπαίδευση μέσω διαδικτύου συμβάλλει σημαντικά στην ισορροπημένη ψυχολογία μας, στην καλη σχέση με τους ανθρώπους γύρω μας και στην καλλιέργεια γαλήνης στον εαυτό μας και μέσα στο σπίτι μας. Θα υποστηρίξει επίσης σθεναρά όλους τους συμμετέχοντες και στην μετά-virus εποχή.

Οδηγίες για τη διαδικτυακή σύνδεσή μας:
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μέσα από την αξιόπιστη πλατφόρμα για τηλεδιασκέψεις ΖΟΟΜ.
Το μόνο που χρειάζεστε να κάνετε είναι να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας την πλατφόρμα δωρεάν
από την ιστοσελίδα www.zoom.com και να πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο https://us04web.zoom.us/j/279291128​.

15 περίπου λεπτά πριν την έναρξη της εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ότι έχετε συνδέσει τα ακουστικά σας και το μικρόφωνό σας.

Η video camera είναι προαιρετική, εφόσον επιθυμείτε να βλέπουμε οι υπόλοιποι την εικόνα σας.

Ακολουθεί η αναλυτική περιγραφή της εκπαίδευσης:
τεχνικές ενδυνάμωσης για γονείς & όσους έχουν να κάνουν με παιδιά 4-12 ετών
Οι καιροί μας είναι απαιτητικοί, ο χρόνος μας συχνά δεν επαρκεί, τα οικονομικά ζητήματα πιέζουν, θέματα υγείας προκύπτουν που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας και ο ανταγωνισμός απομονώνει τους ανθρωπους.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πώς μπορούμε να είμαστε γαλήνιοι, αποτελεσματικοί, ισορροπημένοι, χαρούμενοι. σοφοί και συνειδητοί γονείς, παιδαγωγοί, κηδεμόνες;
 --> Ελάτε σε ένα 2ωρο γεμάτο απλές πρακτικές, άμεσα εφαρμόσιμες στο σπίτι σας για
-- ειρηνική επικοινωνία με τα παιδιά και ενήλικες στην οικογένεια
-- εξοικονόμηση χρόνου και γόνιμη αξιοποίησή του
-- μετασχηματισμό εκνευρισμών, θυμού, αρνητικότητας
-- επιτυχείς συνεργασίες
-- αμοιβαία επικερδείς λύσεις μεταξύ διαφωνούντων
-- βαθιά σύνδεση με το παιδί ακόμη και σε στιγμές κρίσης
-- διαρκή ‘μάθηση’ και εδραίωση αρετών, σοφίας & ωριμότητας σε ανύποπτες στιγμές στην οικογενειακή ζωή για ενήλικες και παιδιά
-- αύξηση των ‘καταθέσεων’ της ‘τράπεζας εμπιστοσύνης’ που κατέχετε
-- περισσότερο ‘ελεύθερο’/ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια
-- πιο ξεκούραστο ωράριο ως γονέα & απόλαυση του ρόλου του γονέα 

Η βιωματική εκπαίδευση θα κινηθεί ως εξής:
11.00-12.30: στοιχεια ειρηνικής επικοινωνίας & σύνδεσης / αυθεντικός έπαινος / εργαλείο Π.Α.Μ.Ε. & μετασχηματισμός κρίσης / πέντε γλώσσες της αγάπης / τράπεζα εμπιστοσύνης / ενσυναίσθηση & αυτο-ενσυναίσθηση / γιορτή

12.30-13.00: απαντήσεις σε ερωτήματα συμμετεχόντωνΛόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών (10-12 άτομα), διασφαλίστε τη θέση σας έγκαιρα, με κράτηση μέχρι 31 Μαρτίου 2020.
Τηλ. επικοινωνίας: 6938141330

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.