Τετράδια Εκφοβισμού | Online συζήτηση ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου από το «Αερόπλοιο» με θέμα το bullying

Τετράδια Εκφοβισμού | Online συζήτηση ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου από το «Αερόπλοιο» με θέμα το bullying

Δεύτερο lockdown και ο εγκλεισμός σφίγγει και πάλι επικίνδυνα. Καιρός για ένα νέο κύκλο Συναντήσεων «με αξιοσημείωτους ανθρώπους» από το Αερόπλοιο. Αυτός ο κύκλος -που όλοι ελπίζουμε να είναι μικρός- αφιερώνεται στα παιδιά.

Καθώς τα νούμερα της ενδοοικογενειακής βίας ανεβαίνουν μαζί με τα κρούσματα, καθώς τα φαινόμενα bullying έχουν πλέον πάρει μορφές οργανωμένων συμμοριών που δρουν με στόχευση, σχέδιο και μέθοδο, θα μας δοθεί η ευκαρία να ακούσουμε ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους και εν πάσει περίπτωσει, ειδικούς της παιδικής ψυχής, με γνώση, και τεράστια εμπειρία. Στόχος των διοργανωτών είναι οι συζητήσεις αυτές να ακουστούν από δασκάλους, αλλά και γονείς που τους απασχολούν τα προβλήματα ανάπτυξης των παιδιών τους, οι μεν σε σχέση με την μόρφωση και κουλτούρα και οι δε σε σχέση… με όλα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, το Αερόπλοιο προσκαλεί όσους αγαπούν τα παιδιά και τα θεωρούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας να παρακολουθήσουν από τις κάθε είδους οθόνες τους : 

Μετά την πρώτη συζήτηση με την δρ. Τίνια Απέργη με θέμα «Φαντάζομαι-Δημιουργώ-Αναπτύσσομαι», αυτήν την Κυριακή (22/11) στις 18:00 ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής φιλοξενεί τον ψυχολόγο Κωνσταντίνο Φύσσα, ειδικευμένο στον εκφοβισμό, για να μιλήσουν για τα χαρακτηριστικά του φαινομένου του bullying και τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Το Αερόπλοιο έχει εκδώσει έναν οδηγός επιβίωσης και θα τον στείλει δωρεάν σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στο toposallou@aol.com.

* Συντονιστείτε την Κυριακή 22/11 στις 18:00 εδώ:  https://www.facebook.com/theatreAeroplio σε Live streaming. Θα ακουστούν ενδιαφέροντα πράγματα.

* Την επόμενη Κυριακή θα ακολουθήσει η Ελίντα Καλπόγιαννη (29/11). Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.