Έλμα Τσαρούχη «Προσωρινές Προσωπικότητες»

Έλμα Τσαρούχη «Προσωρινές Προσωπικότητες»

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται το 2019 με την ατομική έκθεση της Έλμας Τσαρούχη, με τίτλο «Προσωρινές Προσωπικότητες». Τα έργα της Τσαρούχη έχουν ως βάση το ξύλο, το οποίο επεξεργάζεται ζωγραφικά, ενθέτοντας ποικίλα και ιδιαίτερα υλικά όπως μικρογλυπτά που η ίδια κατασκευάζει από μέταλλο ως άλλα κτερίσματα, υφάσματα, χειροποίητα χαρτιά και plexiglass. Απεικονίζουν τη «Γυναίκα» και τα διαφορετικά προσωπεία που «φορά» στη διάρκεια της ζωής της, φέρνοντάς μας αναμνήσεις των φαγιούμ, ιδωμένα όμως μέσα από τη δική της ξεχωριστή ματιά.

Η ίδια η καλλιτέχνις αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Η εργασία Προσωρινές Προσωπικότητες δίνει μορφή σε ένα φανταστικό μουσείο, τόπο συχνών επισκέψεων και αναπολήσεων. Οι γυναίκες με τις μάσκες έρχονται στο φως ως αρχαιολογικά ευρήματα μίας προσωπικής συλλογής, μορφές που συνδέουν μυθικές αφηγήσεις και σύγχρονα βιώματα». Αναφερόμενη στους διαφορετικούς ρόλους και τις μάσκες που φορά κάθε γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της, προσθέτει: «Πολλαπλές μεταμφιέσεις, Προσωρινές Προσωπικότητες, χαρακτήρες και συναισθήματα. Το προσωρινό όμως είναι οριακό. Ζούμε, δοκιμαζόμαστε και ωριμάζουμε, συνυπάρχουμε και υπάρχουμε μόνοι μας. Το προσωρινό περιέχεται στο μόνιμο. Έτσι και η Προσωρινή Προσωπικότητα είναι μέρος της Μόνιμης Προσωπικότητας και συνδετικός τους κρίκος είναι η ψυχή».

Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 20:00 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.